szerző:
MTI

Az iraki rendőrség elfogta az al-Kaida terrorszervezet iraki szárnyának negyedik legfontosabb vezetőjét - jelentette vasárnap az állami televízió.

Az Irakíja tévé rövid jelentésében Mohammed Rabei néven azonosította az elfogott gyanúsítottat, aki - mint közölték - Abu Dzarként is ismert. Ő az Abu Muszab az-Zarkávi által irányított szervezet negyedik számú vezetője - hangzott el a tv-adásban, további részletek megnevezése nélkül. Huszein Kamal tábornok, a belügyminisztérium hírszerzési részlegének vezetője szerint az iraki
férfit - ahogy ő mondta: Mohammed Rabei Abu Dzart - négy nappal ezelőtt fogták el Bagdadban, de többet nem volt hajlandó elárulni. 

Az iraki al-Kaidát teszik felelőssé számos olyan emberrablásért és gyilkosságért, öngyilkos merényletért, amelyet a koalíciós erők által megszállt arab országban követtek el a háború 2003 márciusi kezdete óta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

II.Erzsébet is az al-Kaida célpontja

Megerősítik II.Erzsébet angol királynő védelmét, miután az "iszlám egyik legelszántabb ellenségének" nevezte Ajman -az-Zavahíri, az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat második számú embere.

MTI Világ

Elfogták az al-Kaida több fontos emberét

Az Irakban állomásozó amerikai haderők bejelentették elfogták az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki csoportjának propagandafőnökét, nem sokkal előbb pedig a "Borbély" néven ismert egyik fontos al-Kaida tagot és a szervezet egyik pénztárnokát.

MTI Világ

Fontos al-Kaida vezető halt meg a múlt heti támadásban

Az al-Kaida egyik robbanószer- és vegyifegyver-szakértője is meghalt a kelet-pakisztáni Damadola falu ellen a múlt héten végrehajtott amerikai légitámadásban - közölte szerdán az ABC amerikai televízió. Más források szerint a pakisztáni hatóságok az al-Kaida három tagját azonosították az áldozatok között hírszerzési adatok alapján.

MTI Világ

Irak nyugodt, de az al-Kaida fenyegetőzik a voksolás előtt

Irak nagyrészt nyugodt képet mutatott szerdán, egy nappal a parlamenti választások előtt, de az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szervezete nagyszabású offenzívát helyezett kilátásba a választások idejére az amerikaiak és a velük együttműködő iraki kormány erői ellen.

MTI Világ

Az interneten keres "munkatársakat" az al-Kaida

Álláshirdetéseket tett közzé az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat a világhálón, többek között szerkesztői állásokba hirdetettek felvételt - állítja az as-Sark al-Auszat Londonban megjelenő arab lap. A hirdetések ezen a héten jelentek meg a szaúdi pénzből megjelenő arab újság honlapján.

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

A brit vállalatvezetőknek nagyon nem tetszene a megegyezés nélküli Brexit

A brit vállalatvezetőknek nagyon nem tetszene a megegyezés nélküli Brexit

Bizarr baleset miatt kaphat esélyt Sterbik Árpád a szereplésre a kézilabda vébén

Bizarr baleset miatt kaphat esélyt Sterbik Árpád a szereplésre a kézilabda vébén

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Halott lelkiismeret: a Putyin-korszak vádirata

Halott lelkiismeret: a Putyin-korszak vádirata

"Tiszta vizet a pohárba" - magyarázkodik a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt az MTVA

"Tiszta vizet a pohárba" - magyarázkodik a melegek gyógyításáról szóló műsor miatt az MTVA