szerző:
MTI

Izraeli légicsapásban életét vesztette vasárnap este az Iszlám Dzsihád palesztin szervezet két vezető gázai aktivistája, köztük a szervezet fő bombakészítő mestere - közölték palesztin forrásokból.

Palesztin biztonsági források közlése szerint az izraeli légierő harci gépei rakétákat lőttek ki két személygépkocsira Gázában. A lövedékek a járművek két utasát megölték, másik kettőt megsebesítettek.

Az Iszlám Dzsihádhoz közeli forrásokból megerősítették, hogy az egyik halálos áldozat Adnan Busztan, aki a szervezet rakéta- és robbanóanyag-gyártó részlegét vezette.

Az izraeli hadsereg megerősítette a kettős légicsapás hírét, hozzátéve: olyan fegyvereseket szemeltek ki célpontul, akik részt vettek az izraeli célpontok ellen az elmúlt napokban végrehajtott palesztin rakétatámadásokban.

Az Iszlám Dzsihád radikális palesztin szervezet, amelynek tagjai számos már támadást, merényletet követtek el izraeli célpontok ellen; házilagos készítésű rakétáikkal a Gázai övezetből időről időre tűz alá veszik a zsidó állam déli részét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Elektronikus dzsihádot folytat az al-Kaida iraki csoportja

Soha egyetlen gerillaszervezet sem folytatott még olyan sikeres elektronikus dzsihádot, szent háborút, mint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó, Abu Muszab az-Zarkávi vezette iraki csoport - írta a The Washington Post.

Ismét téliesebbre fordul az időjárás

Ismét téliesebbre fordul az időjárás

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Ez volt a Dacia legszebb éve eddig

Ez volt a Dacia legszebb éve eddig

Azt hitte, a menopauza miatt hízik, aztán kioperáltak belőle egy húszkilós tumort

Azt hitte, a menopauza miatt hízik, aztán kioperáltak belőle egy húszkilós tumort

Pálffy István Stahl Juditnak címzett szexista megjegyzése még ma is erősen hangzik

Pálffy István Stahl Juditnak címzett szexista megjegyzése még ma is erősen hangzik

Héthavi csúcsra drágult a forint pénteken

Héthavi csúcsra drágult a forint pénteken