szerző:
MTI

Tíz nap alatt öt keresztény kápolnát, temetőt és kálváriát rongáltak meg sátánisták a franciaországi Bretagne-ban - adta hírül hétfőn a Libération című francia napilap.

Morbihan megye egy kis falvának temploma esett áldozatul hétvégén a sátánisták hadjáratának, akik miután elégették a kápolna keresztjét és betörték az ablakokat, a templom falára az ördög jelének számító 666-os számot és egy fordított keresztet rajzoltak. Ez volt az elmúlt tíz napban az ötödik olyan rongálás Bretagne környékén, amely valamilyen keresztény szent hely ellen irányult.

A múlt héten hasonló sátánista jeleket találtak a régió egy templomának falán, s egy 1540-ben épült, műemlékké nyilvánított kápolna pedig szándékos gyújtogatásból eredő tűzvész áldozata lett. A rongálók itt is sátánista jellegű jeleket hagytak maguk után a leégett kápolna környéken. Vannes város püspöke, Raymond Centene és háromszáz hívő a kápolna helyén tartott vasárnap megemlékezést.  

Egy másik breton megyében, Finistere-ben a múlt héten egy kilencszáz lakosú falu temetőjében található 432 sírból 63-at rongálták meg és a 666-as számmal jelöltek meg ismeretlenek, a közelben pedig egy kálváriára fordított fekete keresztet festettek. 

Valamennyi rongálás kis falvak ritkán látogatott szent helyein történt, s Morbihan prefektúrája szerint elképzelhető, hogy egyszerre, de csak néhány nap elteltével vették észre az arra közlekedők. Mivel nagyon sok közös elem található az elkövetett cselekmények helyszínein, valószínűsíthető hogy a tettesek ugyanazok - állítja a prefektúra, melynek kérésére hétfőn a csendőrség és az önkormányzati képviselők végigjárják Bretagne vallásos helyeit és ellenőrzik, hogy történt-e máshol is sátánista jellegű rongálás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dezső András (hvg.hu) Kult

Milyen az igazi sátánista?

A Marilyn Manson-rajongók között sokkal kisebb arányban vannak sátánisták, mint a komolyzenét kedvelők között – állítja egy sátánizmussal foglalkozó, magyar nyelvű weblap szerkesztője, aki – Marilyn Mansonhoz hasonlóan - az amerikai székhelyű Sátán Egyházának tagja. Szerinte a „vérivó, hullákkal táncoló”, mások által sátánistának titulált emberek csak a "konzumkultúra ostoba áldozatai".

A Hyundai megálmodott egy autót, amelynek nemcsak kerei, hanem lábai is vannak

A Hyundai megálmodott egy autót, amelynek nemcsak kerei, hanem lábai is vannak

Leszavazta a fideszes többség Miskolcon, hogy voksoljanak a túlóratörvényről

Leszavazta a fideszes többség Miskolcon, hogy voksoljanak a túlóratörvényről

Börtön is járhat a himnusz iránti tiszteletlenségért Hongkongban

Börtön is járhat a himnusz iránti tiszteletlenségért Hongkongban

Új magyar alkalmazás készült, amellyel csereberélheti és el is adhatja megunt ruháit

Új magyar alkalmazás készült, amellyel csereberélheti és el is adhatja megunt ruháit

Elfogták az ápolót, aki teherbe ejtett egy 10 éve öntudatlanul fekvő beteget Phoenixben

Elfogták az ápolót, aki teherbe ejtett egy 10 éve öntudatlanul fekvő beteget Phoenixben

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál