szerző:
MTI

Oroszország továbbra is fenntartja az iráni urán orosz területen való dúsítására tett javaslatát, de csak akkor, ha Teherán maga nem végez dúsítást - jelentette be az orosz külügyminisztérium hétfőn.

Szergej Kiszljak külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy a közös (urándúsító) vállalatra Iránnak tett orosz javaslat továbbra is érvényben van, véghezvitelének pedig az a feltétele, hogy Irán a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) kormányzótanácsa határozatának megfelelően térjen vissza a (saját dúsításra vonatkozó) moratóriumhoz.

A NAÜ kormányzótanácsa szombaton többségi határozattal az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé utalta az ügyet. Teherán azzal válaszolt, hogy bejelentette: felújítja az urán dúsítását, amitől eddig tartózkodott, és megtiltja nukleáris létesítményei meglepetésszerű ellenőrzését az ügynökségnek.

Teheránban ugyanakkor - több, egymásnak ellentmondó nyilatkozat után - nyitva hagyták annak lehetőségét, hogy folytassák a tárgyalásokat az orosz indítványról a február 16-ra kitűzött következő fordulóban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Világ

Izrael és Irán kölcsönös fenyegetést intézett egymás címére

Ehud Olmert izraeli ügyvezető kormányfő szerint Irán "nagy árat fog fizetni" azért, hogy felújítja urándúsító tevékenységét. Irán legfőbb katonai parancsnokának vasárnapi nyilatkozata szerint az iráni hadsereg "alaposan megleckéztet" mindenkit, aki kezet mer emelni az országra.

Nagyon furcsa jogi csata kezd kibontakozni a GTA alkotóinak új játéka miatt

Nagyon furcsa jogi csata kezd kibontakozni a GTA alkotóinak új játéka miatt

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Örülhetnek a szülők, egy rakás veszélyes videót töröl a YouTube

Örülhetnek a szülők, egy rakás veszélyes videót töröl a YouTube

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Kivezetik a melegvicceket a Family Guy-ból

Kivezetik a melegvicceket a Family Guy-ból