Tetszett a cikk?

Amikor már mindenki halottnak hitte, a libanoni és izraeli televíziókban most felvételeket mutattak a világ legrégebben fogva tartott túszáról, a román származású izraeli pilótáról, Ron Aradról, akit 1986-ban, Libanon déli részén, egy Phantom gép pilótájaként lőttek ki.

Ron Arad akkor 28 esztendős volt, és a támadást sikeresen átvészelte, de az Amal nevű szervezet túszul ejtette, s azóta is fogva tartja. Az izraeliek annak idején több millió dolláros pénzjutalmat ajánlottak a nyomravezetőnek, de hiába, mert nem sikerült megtalálni.

Az egykori pilótát fogva tartók által, a teljesen lesoványodott, megtört és megöregedett férfiről küldött felvételek sokkolták a közvéleményt, ugyanakkor képeket mutattak arról az akcióról, amelyben az Amal, hat évvel ezelőtt három izraeli katonát fogott el.

Irházi jános/Arad

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Életben lehetnek az Irakban elrabolt német túszok

A német kormány meggyőző bizonyítékokat kapott arra vonatkozóan, hogy az Irakban hat hete elrabolt két német mérnököt nem ölték meg fogva tartóik - jelentette csütörtökön a Süddeutsche Zeitung.

MTI Világ

A túszok elengedésével véget ért az al-kaidások börtönlázadása

Vérontás nélkül, az összes túsz elengedésével véget ért az ammáni börtönlázadás, amelyben az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szimpatizáló rabok halálra ítélt terroristák áthelyezését próbálták meg kierőszakolni - jelentették be a jordániai hatóságok szerda délután.

hvg.hu Világ

Még mindig rejtély a beszláni túszdráma

Két évvel a 331 halálos áldozatot követelő beszláni iskolai dráma után sem lehet pontosan tudni, mi történt az észak-oszétiai iskolában. Csak az biztos, hogy az ország polgárainak többsége egyáltalán nem hisz a hatalomnak.

MTI Világ

Megtalálták Irakban Tom Fox amerikai túsz holttestét

Megtalálták Tom Fox amerikai túsz holttestét Irakban - közölte a washingtoni külügyminisztérium szóvivője. Az 54 éves Tom Foxot, a Keresztény Béketeremtő Csoportok nevű humanitárius hálózat munkatársát három társával együtt rabolták el tavaly november 26-án Irakban.

MTI Világ

Orosz túszaik kivégzésével fenyegetnek az iraki emberrablók

Egy iraki felkelőcsoport azzal fenyegetőzött szerdán internetes közleményében, hogy megöli négy orosz diplomata túszát, mivel Oroszország nem tett eleget annak a követelésének, hogy vonuljon ki Csecsenföldről, és engedje szabadon muzulmán foglyait.

Tarolt A nomádok földje a BAFTA-díjkiosztón, Vanessa Kirby nem nyert

Tarolt A nomádok földje a BAFTA-díjkiosztón, Vanessa Kirby nem nyert

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Az ELTE nem engedi, hogy az Apáczaiban rovarirtás miatt ne induljon el az oktatás hétfőn

Az ELTE nem engedi, hogy az Apáczaiban rovarirtás miatt ne induljon el az oktatás hétfőn