szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszavazta az Európai Parlament kedd este, strasbourgi plenáris ülésén Fazakas Szabolcs (MSZP) kinevezését az EP vezetői tanácsába, úgynevezett quaestori (tanácsnoki) posztra.

A magyar képviselő eddig két és fél éven át az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának elnöke volt, és ebből a pozícióból lépett előre az EP elnökségébe.
 
Ez az első eset, hogy a magas posztra az Európai Parlament plenáris ülésén magyar tagot választottak.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Hans-Gert Pötteringet választották az EP elnökévé

A német Hans-Gert Pötteringet, a kereszténydemokrata-konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppárt frakciójának eddigi vezetőjét választották meg az Európai Parlament elnökévé kedden a képviselők.

Hét nap

ÚJ EP-KÉPVISELŐ

De Blasio Antoniót jelöli a Fidesz európai parlamenti képviselőnek a nemrégiben elhunyt Pálfi István helyére.

MTI Itthon

EP-képviselők vitáznak egymással a magyar helyzet kapcsán

Az európai szocialista és liberális pártok két vezető politikusa kedden Strasbourgban elvetette azokat a véleményeket, amelyek az elmúlt hetekben, napokban megkérdőjelezték a magyar kormány legitimitását, s az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, Poul Nyrup Rasmussen külön is elítélte a konzervatív erőket tömörítő Európai Néppárt vezetőjének, Wilfried Martens-nek beavatkozását a magyarországi ügyekbe.

MTI Itthon

A fideszes EP-képviselők nem mennek el Gyurcsányhoz

A Fidesz európai parlamenti képviselői nem vesznek részt azon a találkozón, amelyet a miniszterelnök kezdeményezett a Magyarország számára legfontosabb uniós kérdésekről – közölte Szájer József, az ellenzéki párt EP-delegációjának vezetője.