szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenhat óvodáskorú leány- és fiúgyermek esett egy pedofil hálózat áldozatául az utóbbi évek folyamán Olaszországban, a Róma melletti Rignano-Flaminio településen. Tagja volt a hálózatnak három óvónő is, ők "szállították" a három-ötéves áldozatokat a gondjaikra bízott gyermekek közül pedofil megbízóiknak.

A pedofil személyek leggyakrabban az egyik óvónő lakásán erőszakolták meg a kicsiket, a nyomozók gyanúja szerint előbb valamilyen droggal elkábítva a gyermekeket. Az egész gyalázatot filmre vették, és jó pénzért eladták a felvételeket az interneten. A rendőrség eddig hat gyanúsítottat vett őrizetbe - jelentették be pénteken.
 
1998 óta 75 ezer olyan internetes oldalról tettek bejelentést Olaszországban a hatóságoknak, amelyeken pedofil anyagokat kínáltak eladásra. Nemzetközi szervezetek becslései szerint évente ötmilliárd dollár haszonra tesznek szert az ilyen anyagok online értékesítői. A fotók általában 30 és 100 euró közötti áron kelnek el, a filmekért akár 300 eurót is elkérhetnek.
 
Giuseppe Fioroni közoktatási miniszter olyan törvénymódosítást kezdeményezett a minap az ügy kapcsán, amely lehetővé tenné, hogy már az első fokon meghozott elmarasztaló bírói döntés után elbocsáthassák állásából az ilyen ügybe keveredett tanárt, óvodai nevelőt. Jelenleg csak a jogerős, megfellebbezhetetlen végleges bírói döntés után van lehetőség az elbocsátásra.
 
Másfelől kezdeményezte az internetes tartalmak szűrését is, hangsúlyozva, hogy az ilyetén szűrés semmiképpen sem lenne gátja a gondolatok szabad áramlásának és a kulturális cserének, csakis a kiskorúak védelmét szolgálná.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Magyar gyanúsítottjai lehetnek a pedofilbotránynak

Több mint 2300 gyanúsított és 77 ország - köztük Magyarország is - érintett abban a nemzetközi gyermekpornó hálózatban, amelyet az osztrák hatóságok derítettek fel – közölte az osztrák belügyminiszter. A magyar hatóságokat még nem keresték meg az ügyben - tudta meg a hvg.hu.