szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Embert ölt a medve a Barcaságban. Az erdélyi Zernyest (Zarnesti) közelében az erdőt járó vadász talált rá egy ötvenéves férfi szétmarcangolt holttestére.

Két nappal korábban az erdélyi Zernyest település egyik házának udvarába szabadult be medve, és súlyosan megsebesített egy férfit. A vadállatot baltával és villával kergették el a helybéliek. Péntekre virradó éjjel nyolc birka esett medvetámadás áldozatául. A vadászok nem tartják lehetetlennek, hogy ugyanaz az állat volt a támadó.
 
Három héttel korábban amerikai turistanőt ölt meg túrázás közben egy medve. Romániában mintegy ötezer barnamedve él a hegyekben. Elsősorban a turisták által kedvelt területeken gyakoriak a medvetámadások.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Világ

Erdélyi kiruccanás: faluturizmus kastélyokkal

Az egyre színvonalasabb kiszolgálásért a környező országok közül még mindig Romániában fizetünk a legkevesebbet. A faluturizmus páratlan bája pedig egyfajta garancia arra, aki egyszer már járt ott, újra vissza fog térni.

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban

Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse

Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést