szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Középen „összetört” a berakodott vasérc súlyától a regensburgi kikötőben a Regnitz nevű, magyar tulajdonban lévő folyami uszály - írja a Népszabadság.

A Fluvius nevű budapesti cég közel ötven éves hajójának szerda hajnali balesetekor a háromfős személyzetből senki sem sérült meg. Az uszály részben elsüllyedt, csak az orra és fara áll ki a Dunából. A regensburgi rendőrség közlése szerint a vasércet a Regnitz magyar kapitányának utasításai alapján kezdték berakodni az uszály középső rakodóterébe.

Amikor már 400-600 tonna súlyú szállítmányt berakodtak, az uszály „gerince” - eddig tisztázatlan okokból - összeroppant. Az egyik tárolóba víz került, a másik épségben maradt. Az első jelentések szerint jó száz liter dízelolaj is a Dunába ömlött, később kiderült, hogy nem igaz, a víz felszínén úszó vöröses vasércet nézték tévedésből olajfoltnak. A nagy erőkkel kivonuló, a rakodótérbe került víz kiszivattyúzására öt pumpát is bevető tűzoltók olaj-fogó gyűrűvel vették körbe a Regnitzet, bár a hajó 10 ezer liternyi üzemanyagát és ezer liter fűtőolajat sikerült biztonságba helyezni. A hajót végül sikerült stabilizálni, bár a munkálatokat a rendkívül hideg időjárás és a hóesés is megnehezítette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vita Németországban a Covid-védőoltásról

Vita Németországban a Covid-védőoltásról

Visszahívott a Nébih egy csokit, mert tejet tartalmaz

Visszahívott a Nébih egy csokit, mert tejet tartalmaz

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus-járvány miatt

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus-járvány miatt