szerző:
MTI

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) válságülést tartott csütörtökön. A válogatott nem jutott ki a jövő évi, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra.

A várakozásnak megfelelően menesztették Steve McLarent, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A döntés már szerda este megszületett, azt követően, hogy a nemzeti együttes hazai környezetben 3-2-re kikapott a horvát csapattól, és ezzel lemaradt a jövő évi, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságról, de hivatalossá a szövetség végrehajtó bizottságának csütörtök reggeli ülésén vált. McLarennel együtt távozik segítője, Terry Venables is.

Az elmúlt hetekben felerősödtek azok a vélekedések, melyek szerint a szakvezetőnek mennie kell, és sokan úgy vélték, ez a lépés akkor is szükséges, ha csapata Eb-szereplővé lép elő a selejtezősorozat zárultával.

McLaren a 2006-os világbajnokság után vette át a válogatott irányítását, korábban a svéd Sven-Göran Eriksson mellett tevékenykedett. Vezetésével az angol csapat a horvátok és az oroszok mögött a harmadik helyen zárt az E csoportban. Lehetséges utódaként José Mourinhót, a Chelsea volt portugál vezetőedzőjét, illetve Martin O,Neillt, az Aston Villa trénerét emlegetik. Mourinho számít favoritnak, brit fogadóirodáknál hét a kettőhöz adják a kinevezését.

A szigetország válogatottja ezt megelőzően 1994-ben maradt le csúcseseményről, akkor az egyesült államokbeli világbajnokságot volt kénytelen kihagyni, míg kontinensviadal legutóbb 1984-ben zajlott nélküle.

Steve McLaren az odahaza a horvátoktól szerda este elszenvedett 3-2-es vereséget követően azt nyilatkozta: "Nem mondok le. Megértem, hogy felteszik nekem ezt a kérdést, de most nem akarok a jövőmről beszélni. Ez pillanatnyilag nem téma. Korábban azt kértem, hogy tizenkét selejtezőmérkőzés alapján ítéljenek meg - fogalmazott a szakvezető a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. "Több hiba nagyon sokba került nekünk, gondolok itt a mérkőzés elejére. Azt követően pedig már kockázatot kellett vállalnunk" - tette hozzá.

"Nem hiszem, hogy magától lemondana a kapitány, de úgy vélem, meg fogják erre kérni - mondta a korábbi válogatott Alan Shearer, aki szerint csak Peter Crouch játszott az elvárt színvonalon. - A brutális valóság az, hogy a mostani teljesítményünk alapján nem érdemeltünk továbbjutást."

"Az volt az elképzelésünk, hogy erősen kezdünk, sokat ütközünk, jelezzük, elszántak vagyunk. Nulla-kettőnél persze úgy érzi magát az ember, mintha hegyet kellene megmásznia. Ezzel együtt egyenlítettünk, be is zárhattuk volna a boltot ... Az öltözői hangulatra vonatkozóan nem elég azt mondani, hogy mindenki le van sújtva. Egyszerűen padlóra kerültünk" - fogalmazott Steven Gerrard.

Peter Crouch, az egyenlítőgól szerzője többek között arról beszélt, hogy a játékosok szerettek együtt dolgozni Steve McLarennel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Beckham az Arsenallal edzene a télen

Arsene Wenger, az angol Premier League-ben éllovas Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője egy interjúban azt mondta, David Beckham, a Los Angeles Galaxy sztárja kérte, hogy velük edzhessen a téli időszakban.

MTI Világ

Gullit trenírozza Beckhamet

A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően a holland Ruud Gullit irányítja a jövőben a David Beckhamet is foglalkoztató Los Angeles Galaxy labdarúgócsapatát.

Szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott az M2-es autóúton ütköző kamion és kisteherautó

Szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott az M2-es autóúton ütköző kamion és kisteherautó

Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

Dühös? Csapjon oda!

Dühös? Csapjon oda!

Gyarmathy Éva: Ez az, fiúk, először a lámpát!

Gyarmathy Éva: Ez az, fiúk, először a lámpát!

A lengyel kormánypárt nem állít jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére

A lengyel kormánypárt nem állít jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére

Péterfalvi: Nem tartozik az adatvédelmi hatóságra, ha a tüntető diáklány tanulmányi eredményeiről ír a pártsajtó

Péterfalvi: Nem tartozik az adatvédelmi hatóságra, ha a tüntető diáklány tanulmányi eredményeiről ír a pártsajtó