szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pakisztáni központi választási bizottság azt a javaslatot tette az iszlámábádi kormánynak, hogy meghatározatlan időre halassza el az eredetileg január 8-ára kitűzött parlamenti választások.

Kanvar Dilsad, a központi választási bizottság titkára szerint a halasztásra a Benazir Bhutto ellenzéki vezető meggyilkolását követő zavargások miatt van szükség. Az esetleges halasztásról a döntést kedden jelentik be, a bizottság azonban ajánlását már megküldte a kormánynak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Bhutto helyére férje és fia lép

A Pakisztáni Néppárt (PPP) a meggyilkolt Benazir Bhutto 19 éves fiát, Bilavalt nevezte ki vasárnap a párt új elnökének, akinek az apja, Aszif Ali Zardari pedig a PPP társelnöke lesz.

MTI Világ

A pakisztáni kormány kész kihantoltatni Bhuttót

"Határozott fellépést" kért szombaton Pervez Musarraf pakisztáni elnök a Benazir Bhutto ellenzéki vezető meggyilkolása miatt kitört zavargások részvevőivel szemben a hadsereg és a biztonsági szolgálatok vezetőitől.

Hét nap

Bhutto és Musaraf szakítása

Lemondásra szólította fel államfői és főparancsnoki tisztéről Pervez Musaraf pakisztáni tábornok-elnököt kedden...

MTI Világ

Merényletben végeztek Benazir Bhuttóval

Merénylet következtében életét vesztette csütörtökön Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető, volt kormányfő egy Ravalpindiben tartott választási gyűlésen - erősítette meg a Dawn News pakisztáni magántelevízió ilyen értelmű jelentését a pakisztáni belügyminisztérium szóvivője.

MTI Világ

Bhutto képviselőjelölt, Sarif otthon

Hétévi száműzetés után visszatért Pakisztánba Navaz Sarif volt miniszterelnök. Benazir Bhutto volt miniszterelnök pedig bejegyeztette parlamenti képviselőjelöltségét Karacsiban.

MTI Világ

Az al-Kaida tagadja, hogy köze lenne Bhutto halálához

Az al-Kaida terrorhálózat feltételezett pakisztáni vezetője szóvivője útján tagadta szombaton, hogy köze lenne Benazir Bhutto ellenzéki vezető két nappal korábbi meggyilkolásához, amint ezt a pakisztáni belügyminisztérium állította.

MTI Világ

Bhutto házi őrizetét feloldják szombatig

A pakisztáni hatóságok elrendelték Benazír Bhutto ellenzéki vezető házi őrizetét – közölte ma reggel egy magát megnevezni nem kívánó biztonsági illetékes. A politikus nem hivatalos házi őrizetét azonban szombatig feloldják - közölte délután egy kormányszóvivő Iszlámábádban.

Jővő héten dönt a kormány a karácsonyi időszak járványügyi intézkedéseiről

Jővő héten dönt a kormány a karácsonyi időszak járványügyi intézkedéseiről

Meglátogatta Orbán Viktort a Roszatom vezérigazgatója

Meglátogatta Orbán Viktort a Roszatom vezérigazgatója

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért