szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Valószínűleg megvan annak a férfinak a fantomképe, aki gyaníthatóan elrabolta a Portugáliából tavaly tavasszal eltűnt skót kislányt, Madeleine McCannt.

A négyéves Madeleine-nek tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában. A gyermek - két kisebb testvérével - a szobában aludt, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A család szóvivője azonban vasárnap tartott londoni sajtóértekezletén "reménybeli áttörésről" számolt be: közzétett két fantomképet, amelyeken egy hosszú hajú, bajuszos férfi látható; az egyik egy arckép, a másik egy teljes alakos rajz.

A képeket egy rendőrségi rajzoló készítette egy brit szemtanú beszámolója alapján. Gail Cooper tavaly tavasszal, még Madeleine elrablása előtt szintén Praia da Luzban üdült férjével és családjával, többször látta a férfit a környéken kószálni, sőt személyesen beszélt is a gyanús személlyel.

Gail Cooper a News of the Worldnek, a legnagyobb vasárnapi brit tömeglapnak - amely első oldalán hozta a hivatalosan is közzétett fantomképet - elmondta: az "észak-afrikai kinézetű" illető egy nap váratlanul bekopogott apartmanjuk ajtaján. Tört angolsággal, valamilyen igazolványfélét felmutatva azt mondta: egy helyi árvaháznak gyűjt, ahol három olyan kisgyermek nevelkedik, akiknek szülei nem sokkal korábban, egy környékbeli autóbalesetben meghaltak. Gail Cooper nem adott hitelt a történetnek; a lap vizsgálata szerint joggal, mivel az árvaház nem létezik, és a férfi által emlegetett baleset sem történt meg.

A szemtanú már tavaly májusban, Madeleine elrablása után beszámolt a rendőrségnek az esetről, és otthonában meg is hallgatták, de a nyomozók később nem jelentkeztek.

A News of the World azonban utánajárt az ügynek, értesítette azt a magánnyomozói irodát, amely a család megbízásából kutat a kislány után, és a Metodo 3 nevű ügynökség a személyleírás alapján elkészíttette a fantomképet "az FBI által kiképzett" rendőrségi rajzolóval.

A képet megmutatták McCannék egyik családi barátjának, Jane Tannernek is, aki annak idején szintén a portugáliai üdülőhelyen tartózkodott, és már korábban beszámolt arról, hogy a kérdéses estén látott egy férfit egy pizsamás kisgyerekkel a kezében. Jane Tanner, amint elé tárták a portrét, csak annyit mondott: "Ő az".

Clarence Mitchell vasárnapi londoni sajtóértekezletén hivatalosan is közzétette a rajzokat, kérve mindenkit, hogy aki felvilágosítással tud szolgálni az illetőről, "a lehető legsürgősebben" értesítsen bármilyen hatóságot. A képeket átadták a portugál és a brit rendőrségnek, valamint az Interpolnak is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Víztározóban keresik Madeleine-t

Búvárok fognak átkutatni a héten egy víztározót annak a portugáliai üdülőhelynek a közelében, ahonnan még tavasszal eltűnt egy brit kislány.

MTI Shake

Madeleine-ügy: a szülők eladják a filmjogokat?

Film készülhet a tavaly tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislány esetéből, a szülők ugyanis állítólag már a jogok értékesítéséről tárgyalnak, hogy legyen pénzutánpótlás a további kutatáshoz.

MTI Világ

Hajóval vihették el Madeleine-t

Valószínűleg a tengeren át vitték ki Portugáliából a tavasszal elrabolt skót kislányt, Madeleine McCannt - legalábbis erre a következtetésre jutott vasárnapi brit lapértesülések szerint a világ egyik vezető "nyomkereső" szaktekintélye. Szintén vasárnapi sajtójelentések szerint a DNS-vizsgálatok alapján végleg megdőlni látszik a szülők elleni hivatalos gyanú.

MTI Világ

Marokkói megrendelésre rabolhatták el Madeleine-t

A kiterjedt marokkói gyermekszex-ipar megrendelésére rabolhatták el a Portugáliából csaknem fél éve eltűnt Madeleine McCannt, és a gyerekrablókat annak a portugáliai üdülőnek az egyik alkalmazottja segíthette, ahol a négyéves skót kislánynak nyoma veszett - erre a feltételezésre jutottak vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint a szülők által felbérelt jó nevű spanyol magánnyomozói iroda detektívjei.

MTI Világ

Elbocsátott szobalány rabolta el Madeleine-t?

A portugáliai üdülőtelep egyik elbocsátott szobalánya rabolhatta el Madeleine McCannt - legalábbis ez a legújabb feltételezés az éppen 150 napja eltűnt skót kislány ügyében.

MTI Világ

Madeleine szülei hitelt törlesztettek az adományokból

Jelzáloghitel törlesztésére használták fel a kislány megtalálásának segítésére létrehozott alapítványba befolyt adományokat a Portugáliában csaknem fél éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szülei - ismerte be szóvivőjük.

MTI Shake

Minden este egyedül hagyták Madeleine-t

Minden este órákra egyedül hagyták szülei a tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislányt, igencsak megkönnyítve bármely gyermekrabló dolgát - legalábbis ezt mondta keddi londoni sajtóbeszámolók szerint a házaspárt és társaságát esténként kiszolgáló pincér.

Megvan az engedély, 3236 internetszóró műholdat küld fel az űrbe az Amazon

Megvan az engedély, 3236 internetszóró műholdat küld fel az űrbe az Amazon

Koronavírus-gyanú miatt elmaradt az Újpest Kisvárda elleni meccse

Koronavírus-gyanú miatt elmaradt az Újpest Kisvárda elleni meccse

ITM: Közel 25 ezerrel csökkent az álláskeresők száma

ITM: Közel 25 ezerrel csökkent az álláskeresők száma