szerző:
MTI

Valószínűleg megvan annak a férfinak a fantomképe, aki gyaníthatóan elrabolta a Portugáliából tavaly tavasszal eltűnt skót kislányt, Madeleine McCannt.

A négyéves Madeleine-nek tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában. A gyermek - két kisebb testvérével - a szobában aludt, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A család szóvivője azonban vasárnap tartott londoni sajtóértekezletén "reménybeli áttörésről" számolt be: közzétett két fantomképet, amelyeken egy hosszú hajú, bajuszos férfi látható; az egyik egy arckép, a másik egy teljes alakos rajz.

A képeket egy rendőrségi rajzoló készítette egy brit szemtanú beszámolója alapján. Gail Cooper tavaly tavasszal, még Madeleine elrablása előtt szintén Praia da Luzban üdült férjével és családjával, többször látta a férfit a környéken kószálni, sőt személyesen beszélt is a gyanús személlyel.

Gail Cooper a News of the Worldnek, a legnagyobb vasárnapi brit tömeglapnak - amely első oldalán hozta a hivatalosan is közzétett fantomképet - elmondta: az "észak-afrikai kinézetű" illető egy nap váratlanul bekopogott apartmanjuk ajtaján. Tört angolsággal, valamilyen igazolványfélét felmutatva azt mondta: egy helyi árvaháznak gyűjt, ahol három olyan kisgyermek nevelkedik, akiknek szülei nem sokkal korábban, egy környékbeli autóbalesetben meghaltak. Gail Cooper nem adott hitelt a történetnek; a lap vizsgálata szerint joggal, mivel az árvaház nem létezik, és a férfi által emlegetett baleset sem történt meg.

A szemtanú már tavaly májusban, Madeleine elrablása után beszámolt a rendőrségnek az esetről, és otthonában meg is hallgatták, de a nyomozók később nem jelentkeztek.

A News of the World azonban utánajárt az ügynek, értesítette azt a magánnyomozói irodát, amely a család megbízásából kutat a kislány után, és a Metodo 3 nevű ügynökség a személyleírás alapján elkészíttette a fantomképet "az FBI által kiképzett" rendőrségi rajzolóval.

A képet megmutatták McCannék egyik családi barátjának, Jane Tannernek is, aki annak idején szintén a portugáliai üdülőhelyen tartózkodott, és már korábban beszámolt arról, hogy a kérdéses estén látott egy férfit egy pizsamás kisgyerekkel a kezében. Jane Tanner, amint elé tárták a portrét, csak annyit mondott: "Ő az".

Clarence Mitchell vasárnapi londoni sajtóértekezletén hivatalosan is közzétette a rajzokat, kérve mindenkit, hogy aki felvilágosítással tud szolgálni az illetőről, "a lehető legsürgősebben" értesítsen bármilyen hatóságot. A képeket átadták a portugál és a brit rendőrségnek, valamint az Interpolnak is.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Világ

Víztározóban keresik Madeleine-t

Búvárok fognak átkutatni a héten egy víztározót annak a portugáliai üdülőhelynek a közelében, ahonnan még tavasszal eltűnt egy brit kislány.

MTI Shake

Madeleine-ügy: a szülők eladják a filmjogokat?

Film készülhet a tavaly tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislány esetéből, a szülők ugyanis állítólag már a jogok értékesítéséről tárgyalnak, hogy legyen pénzutánpótlás a további kutatáshoz.

MTI Világ

Hajóval vihették el Madeleine-t

Valószínűleg a tengeren át vitték ki Portugáliából a tavasszal elrabolt skót kislányt, Madeleine McCannt - legalábbis erre a következtetésre jutott vasárnapi brit lapértesülések szerint a világ egyik vezető "nyomkereső" szaktekintélye. Szintén vasárnapi sajtójelentések szerint a DNS-vizsgálatok alapján végleg megdőlni látszik a szülők elleni hivatalos gyanú.

MTI Világ

Marokkói megrendelésre rabolhatták el Madeleine-t

A kiterjedt marokkói gyermekszex-ipar megrendelésére rabolhatták el a Portugáliából csaknem fél éve eltűnt Madeleine McCannt, és a gyerekrablókat annak a portugáliai üdülőnek az egyik alkalmazottja segíthette, ahol a négyéves skót kislánynak nyoma veszett - erre a feltételezésre jutottak vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint a szülők által felbérelt jó nevű spanyol magánnyomozói iroda detektívjei.

MTI Világ

Elbocsátott szobalány rabolta el Madeleine-t?

A portugáliai üdülőtelep egyik elbocsátott szobalánya rabolhatta el Madeleine McCannt - legalábbis ez a legújabb feltételezés az éppen 150 napja eltűnt skót kislány ügyében.

MTI Világ

Madeleine szülei hitelt törlesztettek az adományokból

Jelzáloghitel törlesztésére használták fel a kislány megtalálásának segítésére létrehozott alapítványba befolyt adományokat a Portugáliában csaknem fél éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szülei - ismerte be szóvivőjük.

MTI Shake

Minden este egyedül hagyták Madeleine-t

Minden este órákra egyedül hagyták szülei a tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislányt, igencsak megkönnyítve bármely gyermekrabló dolgát - legalábbis ezt mondta keddi londoni sajtóbeszámolók szerint a házaspárt és társaságát esténként kiszolgáló pincér.

Milyen lenne, ha inkább ilyen kisbusszal járnának a villanyszerelők?

Milyen lenne, ha inkább ilyen kisbusszal járnának a villanyszerelők?

1800 négyzetméteres üzem ég Jászladányban

1800 négyzetméteres üzem ég Jászladányban

Jóval többen szavaznak, mint öt éve

Jóval többen szavaznak, mint öt éve

Az egyedülálló, gyermektelen nők a legboldogabbak - állítja egy boldogságszakértő

Az egyedülálló, gyermektelen nők a legboldogabbak - állítja egy boldogságszakértő

Elefánt sétálgatott a 6-os főúton

Elefánt sétálgatott a 6-os főúton

Kipróbáltuk az első tényleg hipergyors villanyautó-töltőt

Kipróbáltuk az első tényleg hipergyors villanyautó-töltőt