szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Könnyebb sérülést szenvedett egy magyar katona Irakban, amikor kedden robbanás történt az Al-Rustamiyah Bázison - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Magyar idő szerint 14:00 órakor az Al-Rustamiyah bázison - feltételezhetően nem irányított rakéta becsapódás okozta - robbanás történt. A detonáció következtében egy, a Magyar Honvédség Katonai Tanácsadó és Összekötő Csoportjában szolgálatot teljesítő magyar katona a vállán könnyebb felületi sérülést szenvedett, amelyet egy felverődő kő okozott - áll a HM kommunikációs és toborzó főosztályának közleményében.
 
Mint írták, a NATO iraki kiképző missziójában résztvevő katonát a bázis segélyhelyén ellátták, szolgálatteljesítését sérülése nem befolyásolja, és azt tovább folytatja. A közlés szerint a robbanásban négy iraki katona megsérült, halálos áldozat nincs.
 
Magyarország mintegy húsz katonával vesz részt a NATO iraki kiképző missziójában.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Az iraki háború néhány tanulsága

Ma már a kérdés nem az, hogy a korábbi feltételezések alapján az - éppen öt évvel ezelőtt kirobbant iraki háború - jogos volt-e vagy sem, hanem sokkal inkább az, hogy milyen tanulságok vonhatók le, elkerülendő egy hasonló eseménysorozatot. Dr. Németh József független biztonságpolitikai szakértő írása.

Az én hetem: Parti Nagy Lajos indulatok, okok és eredők közt bolyong

Az én hetem: Parti Nagy Lajos indulatok, okok és eredők közt bolyong

Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok