szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az iraki biztonsági erők kiszabadítottak egy februárban Bászrában elrabolt brit újságírót közölte hétfőn az iraki védelmi minisztérium.

Az újságíró, Richard Butler a CBS amerikai televízió fotóriportere. Kiszabadulásának hírét az al-Irakíja közszolgálati televízió jelentette be a védelmi minisztérium szóvivőjére hivatkozva.
   
"Egészséges, jól van, itt van velem" - mondta később a szóvivő Bászrából a brit hírügynökségnek. Mohammed al-Aszkari hozzátette, hogy az újságírót a dél-iraki városban hétfőn végrehajtott katonai akció során mentették ki az emberrablók fogságából.
   
Mohan al-Firadzsi, a bászrai biztonsági erők parancsnoka úgy nyilatkozott, hogy a délutáni rajtaütésben elfogták az emberrablók egy csoportját.
   
A fotóriportert tolmácsával együtt hurcolták el fegyveresek február 10-én a szállodájából. A tolmácsot néhány nap múlva szabadon engedték. Az újságíró elrablásáról február 11-én számolt be a CBS, de sem személyazonosságát, sem állampolgárságát nem hozta nyilvánosságra.
   

Tavaly 25 újságírót és más sajtómunkást raboltak el az arab államban, míg a fegyveres konfliktus kezdete, 2003 óta 208-an haltak meg hivatásuk gyakorlása közben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most magyarul is megnézheti a kortárs japán filmművészet legjavát

Most magyarul is megnézheti a kortárs japán filmművészet legjavát

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

II. Erzsébet királynő Zoomon keresztül üzent azoknak, akik félnek a vakcinától

II. Erzsébet királynő Zoomon keresztül üzent azoknak, akik félnek a vakcinától