szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Washingtonba tartó XVI. Benedek pápa út közben kijelentette, hogy "mélységesen szégyenkezik" egyes papok szexuális visszaélései miatt, amelyek megrendítették a katolikus egyházat az Egyesült Államokban, és határozottan megígérte, hogy mindent megtesz azért, hogy ez ne ismétlődjék meg.

"Teljességgel ki fogjuk zárni a pedofilokat a szent hivatásból. Mélyen szégyenkezünk, és minden lehetőt meg fogunk tenni, hogy ez ne történjék meg később" - jelentette ki az Egyesült Államokba tartó repülőgépen a katolikus egyházfő. 

A pápa amerikai látogatásának fő súlypontja a New York-i tartózkodásra esik, amelynek keretében felszólal az ENSZ-ben. Ő lesz a harmadik pápa, aki beszédet mond a világszervezet közgyűlésében. 
 
XVI. Benedek tiszteletét teszi egy zsinagógában: rövid időre fölkeresi a manhattani Park East imaházat. A pápa ellátogat a 2001. szeptember 11-i New York-i merényletek helyszínére, a Ground Zeróhoz is, ahol imát mond az áldozatok emlékére.

A katolikus egyházat 2002-ben szexuális botrányok rázták meg az Egyesült Államokban, és az ottani egyházmegyéknek azóta több mint két milliárd dollárt kellett kifizetnie kártérítésként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A pápa gyógyítaná a pedofil papok okozta sebeket

XVI. Benedek pápa elismeri a pedofil amerikai katolikus papok által okozott sérelmeket és szenvedéseket, ezért jövő heti egyesült államokbeli útja során a sebek begyógyításán fog munkálkodni – közölte Tarcisio Bertone bíboros, római kúria vezetője (kormányfő).

Önnél is elindult a „Nem tudok belépni a Krétába”-verseny?

Önnél is elindult a „Nem tudok belépni a Krétába”-verseny?

Megszavazták Svájcban, hogy ne lehessen arcot eltakaró ruhadarabot viselni

Megszavazták Svájcban, hogy ne lehessen arcot eltakaró ruhadarabot viselni

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban