szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ellenzi a német kormány, hogy Barack Obama közelgő berlini látogatásán a történelmi és egyben szimbolikus helyszínnek számító Brandenburgi kapunál mondjon beszédet.

J. F. Kennedy elnök 1963-ban vendéglátóival, Brandt polgármesterrel és
Adenauer kancellárral. Er war ein Berliner
© AP
Ezzel szemben Klaus Wowereit, a német főváros kormányzó polgármestere ma közölte: az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje – kívánságának megfelelően – a német történelem számos viharát átélt kapunál tarthatja beszédét.

Obama július 24-én tesz látogatást a német fővárosban, s korábbi értesülések szerint maga kérte, hogy – néhány korábbi amerikai elnökhöz hasonlóan – jelképes helyszínen szólhasson a főváros lakosságához.

Német kormánykörök ugyanakkor arra figyelmeztetettek: ez a lehetőség eddig csak az Egyesült Államok hivatalban lévő elnökeinek adatott meg, s Angela Merkel kancellár még a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy beavatkozik az amerikai választási kampányba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Obama: bin Ladent élve, nem halva

A demokrata párt elnökjelöltségére pályázó Barack Obama szerint az Egyesült Államoknak bíróság elé kell állítania Oszama bin Landent, ha élve fogják el, nehogy mártírt csináljanak belőle.

MTI Shake

Weboldal indult Obama nejének védelmében

Az állítólagos rágalmak cáfolására külön weboldalt hozott létre Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt valószínű elnökjelöltje kampánystábja Obama felesége, Michelle védelmében.

MTI Világ

Obama nem kér szövetségi kampánytámogatást

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségének várományosa csütörtökön közölte, hogy nem kér szövetségi támogatást elnökválasztási kampányának finanszírozásához.

MTI Világ

Kipécézték Obama családját

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt leendő elnökjelöltje szerdán felszólította a republikánusokat, hogy hagyják békén a családját.

MTI Világ

Obama és Clinton együtt kampányol

Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért néhány hete még ádáz harcot vívó Barack Obama és Hillary Clinton szenátor már együtt fog kampányolni a jövő héten.

hvg.hu Shake

Obama lánya cikinek érzi az apját

Legyen egy apa akármilyen híres és hatalmas, attól még zavarba hozhatja a lányát viselkedésével, ahogy ez a demokrata elnökjelölttel is történt. A lány most valamit visszaadott.

MTI Világ

Hollywood Obama mögé állt

A hollywoodi filmipar hírességei felsorakozni látszanak Barack Obama mögött. Kedden Los Angelesben óriási adománygyűjtő partit rendeztek a várható demokrata párti elnökjelölt javára.

Hét nap

Obama kampánypénze

Nem kér pénzt az amerikai szövetségi költségvetésből a kampányára, mert az hátrányba hozná republikánus ellenfelével...

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Felhőkarcolónyi aszteroidák száguldanak el a Föld mellett

Felhőkarcolónyi aszteroidák száguldanak el a Föld mellett

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina