szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Heves harcok törtek ki mára virradóra az észak-libanoni Tripoliban a kormányhoz hű és a kormányellenes erők között.

Biztonsági források közlése szerint a lövöldözésben – amely a reggeli órákban is folytatódott – két ember meghalt, további 32 megsebesült.

Az összetűzések a Báb Tibbane és az alavita – a kormánnyal szembenálló Hezbollah mozgalmat támogató síita felekezet – fegyveresei fellegvárának számító Dzsabal Mohszen negyedeket elválasztó főút mentén bontakoztak ki.

Ebben a térségben a múlt hónapban kilencen vesztették életüket és 44-en sebesültek meg az egymással szembenálló felekezetek közötti harcokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kiújultak a harcok a libanoni Tripoliban

Kiújultak a heves harcok hétfőn az észak-libanoni Tripoliban a kormánypárti és az ellenzéki fegyveres csoportok között - közölték biztonsági források és szemtanúk.

MTI Világ

Megint harcolnak Libanonban

Újabb fegyveres összecsapás zajlott le hétfőn reggel az észak-libanoni Tripoliban fegyveres milíciák között - közölték biztonsági illetékesek.

MTI Világ

A libanoni kormány engedett a Hezbollahnak

A libanoni hadsereg visszavonta szombaton a kormány két korábbi intézkedését, amely miatt az ellenzéki Hezbollah síita szervezet fegyveresei előző nap elfoglalták Bejrútnak a Nyugat-barát kormány ellenőrzése alatt álló részeit. A Hezbollah üdvözölte a hadsereg döntését, és bejelentette: visszahívja fegyvereseit Bejrút utcáiról.

Duma Aktuál: Úgy lekapcsolták a világítást az ellenzéki városok, hogy Orbán is berezelt

Duma Aktuál: Úgy lekapcsolták a világítást az ellenzéki városok, hogy Orbán is berezelt

Nincs felelőse a négy ember halálát okozó dombóvári tragédiának

Nincs felelőse a négy ember halálát okozó dombóvári tragédiának

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó