szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hírhedt német holokauszttagadó bírósági tárgyalása kezdődött meg szerdán Potsdamban.

A szélsőjobboldali Horst Mahler nem először áll a bíróság előtt. Holokausztagadás, alkotmányellenes szervezet jelképének használata és uszítás miatt korábban már több alkalommal is elítélték.

A 72 éves ügyvéd – aki korábban többször is önmagát védte a perek során – a hatvanas évek legvégén a szélsőbaloldali Vörös Hadsereg Frakció (RAF) terrorszervezet egyik alapítója volt, később azonban már a szélsőjobboldali Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) soraiban bukkant fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Börtönt kapnak Romániában a holokauszttagadók

A holokausztnak és hatásainak nyilvános tagadását hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtó törvénytervezetet fogadott el nagy többséggel csütörtökön a román felsőház.

MTI Világ

Kofi Annan elítélte a holokauszttagadást

Határozottan ítélte el a holokauszttagadást Kofi Annan ENSZ-főtitkár a holokauszt áldozatainak első nemzetközi emléknapján, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 61. évfordulóján.

Hét nap

Öt év holokauszttagadásért

A mannheimi tartományi bíróság öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte - s kizárta az idő előtti szabadulás...

hvg.hu Itthon

A Hősök terén szónokol a holokauszttagadó

Magyarországra érkezik legújabb könyvének magyar nyelvű bemutatójára David Irving. A brit publicistát és történészt, akit a holokauszt tagadása miatt Ausztriában három év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek, a Gede testvérek kiadója hívta meg.

MTI Világ

Jogerős a holokauszttagadó börtönbüntetése

Jogerőre emelkedett David Irving brit történész elleni ausztriai ítélet, miután az Osztrák Legfelsőbb Bíróság elutasította a vádlottnak a hároméves szabadságvesztést kimondó ítélettel szemben benyújtott semmisségi panaszát.