szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hillary Clinton New York-i szenátor egy keddi tévéinterjúban kijelentette: szinte „zéró esélye” van annak, hogy a következő elnökválasztáson, 2012-ben megpályázza a jelöltséget.

A volt first lady a Fox News konzervatív hírcsatornán igyekezett cáfolni a jövőbeni politikai karrierjével kapcsolatos találgatásokat. Sok konzervatív elemző szerint a demokrata szenátor asszony, annak ellenére, hogy a nyilvánosság előtt lelkesen támogatja pártja elnökjelöltjét, Barack Obamát, valójában azonban azt szeretné, hogy veszítsen novemberben. Célja a „Clinton-összeesküvés” elméletét hirdetők szerint az, hogy 4 év múlva újra harcba szálljon a választáson.

A volt first lady cáfolta ezt a feltételezést, mint közölte, újraindulásának esélye „valószínűleg a nullához közelít”. Egy közmondást idézett: „ott virágozz, ahol elültettek”. Nemcsak azt cáfolta, hogy a Fehér Ház meghódításának tervét fontolgatná. Kijelentette, annak is zéró az esélye, hogy a legfelsőbb bíróság tagja legyen. Támogatóinak egy lelkes csoportja a napokban ugyanis azt a véleményt hangoztatta, hogy Obamának, ha elnyeri az elnökséget, a tekintélyes testületbe kell jelölnie korábbi vetélytársát.

Hillary Clinton lehűtötte a kedélyeket azzal kapcsolatban is, hogy esetleg a szenátusi többségi frakció vezetőjének posztjára vágyna. „Óh, valószínűleg zéró (az esélye), nem törekszem semmilyen más pozícióra, minthogy a lehető legjobb New York-i szenátor legyek” – mondta Clintonné.

A szenátort az interjúban arra kérték, 1-től 10-ig terjedő skálán jellemezze, mennyi esélye van annak, hogy a szenátorságon túl egyéb posztokat pályáz meg.

Bill Clinton feleségét 2000-ben választották meg New York állam szenátorává, majd 2006-ban újabb 6 éves periódusra újraválasztották. Mint az interjúban fogalmazott, szenátorként kíván dolgozni majd az Obama-kormányzat idején, cáfolva ezzel azt is, hogy esetleg miniszterségre törekedne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Clintonra is szavazhatnak majd a demokrata konvenció küldöttei

Hillary Clinton szenátorra is szavazhatnak majd az amerikai demokrata párt országos konvenciójának küldöttei, amikor a novemberi elnökválasztásra kiválasztják elnökjelöltjüket - közölte csütörtökön Clinton asszony és a várható elnökjelölt, Barack Obama kampánycsapata.

MTI Világ

Hillary Clinton kiszállt a kampányból

Befejezte elnökjelölti kampányát szombaton Hillary Clinton New York-i szenátor, s egyben az őt legyőző Barack Obama támogatására szólította fel híveit.

MTI Világ

Clintont vetik be Sarah Palin ellen

Hillary Clintont, a keménységéről híres volt first ladyt veti be Barack Obama a republikánusok alelnökjelöltje, Sarah Palin alaszkai kormányzó ellen - értesült a csütörtöki The New York Times.

MTI Világ

Obama és Clinton együtt kampányol

Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért néhány hete még ádáz harcot vívó Barack Obama és Hillary Clinton szenátor már együtt fog kampányolni a jövő héten.

MTI Világ

Bill Clinton: Obama felkészült az elnökségre

Barack Obama felkészült az elnökségre - hangsúlyozta Bill Clinton volt amerikai elnök szerda este Denverben, a demokrata jelöltállító konvención arra szólítva fel minden Hillary-hívőt, hogy novemberben Obamára adja szavazatát.

MTI Világ

Clintonnéból takarítónő lett

Miután Hillary Clinton feladta elnökjelölti kampányát, most elérkezett a takarítás ideje. Blogjából módszeresen kitöröltette azokat a bejegyzéseket, hirdetéseket, amelyekben vetélytársát, Barack Obamát bírálta. Volt belőlük bőven.

MTI Világ

Clintonné elismerte vereségét

Hillary Clinton elismerte vereségét a Demokrata Párt elnökjelöltségéért vívott versenyben, és támogatásáról fogja biztosítja győztes vetélytársát, Barack Obamát – áll a New York-i szenátor közzétett levelében.

Heten álltak oda átadni a szentendrei bicikliutat

Heten álltak oda átadni a szentendrei bicikliutat

Helsinki: Ombudsmani vizsgálat kell a transzneműek jogfosztása miatt

Helsinki: Ombudsmani vizsgálat kell a transzneműek jogfosztása miatt

Orbán a lengyel vezérhajót követné, de az nagyon más irányba megy

Orbán a lengyel vezérhajót követné, de az nagyon más irányba megy