szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szlovák lapértesülés szerint Ján Kubis szlovák külügyminiszter szerdán „változatlan állásponttal” indult Brüsszelbe, hogy ott magyar kollégájának, Göncz Kingának értésére adja, visszautasítja kifogásait, és nem hajlandó alárendelni magát Budapestnek.

A pozsonyi Pravda, amely Ján Skoda szlovák külügyi szóvivőre hivatkozva írta ezt, egy másik cikkben azt állította, hogy a külügyminiszterek megbeszélésén „Budapestnek mind a négy kifogása eltúlzottnak bizonyult”.

A lap idézi Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettest (Smer-SD), aki szerint annak, „amit Göncz asszony művel, már semmi köze a politikához”, mert "a szlovák-magyar viszony felszításában érdekelt Fidesz besúgóinak befolyása alatt áll". Caplovic szerint a magyar-szlovák alapszerződést nem Szlovákia, hanem Magyarország sérti meg azzal, hogy nem tartja be a dokumentum azon ajánlását, miszerint a felek mindenkori kormányfői évente legalább egyszer találkozzanak.

Dag Danis, az újság magyar-szlovák kérdésekről rendszeresen író hírmagyarázója úgy látja, hogy a két ország „kis diplomáciai háborúja egészen jól, fegyverszünettel végződött”, mert a külügyminiszterek visszaültek a tárgyalóasztalhoz, aminek következtében „a magyar radikálisok követelte diplomáciai megtorlás elmarad”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Ján Kubis közvetlen és nyílt megbeszélése Göncz Kingával

Közvetlennek, nyíltnak és "nagyon komplexnek, mindenre kiterjedőnek" nevezte Göncz Kingával folytatott brüsszeli megbeszélését Ján Kubis szlovák külügyminiszter - jelentette szerdán este a TASR szlovák hírügynökség brüsszeli tudósítója.

MTI Itthon

Fico: Göncz Kinga ultimátumot adott Szlovákiának

"A leghatározottabban visszautasítjuk, hogy a Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnököt Szlovákiába invitáló, jellemzően szívélyes szlovák meghívásunkra Göncz Kinga magyar külügyminiszter ultimátummal válaszolt" - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Robert Fico szlovák kormányfő.

MTI Világ

Pozsony nem reagál Göncz Kinga "ultimátumára"

A szlovák külügyi szóvivő szerint Göncz Kinga magyar külügyminiszter a napokban nem kap "hivatalos diplomáciai postát" Pozsonyból a budapesti szlovák nagykövettel ismertetett magyar felvetésekre - értesült róla szombaton a szlovák külügyi szóvivőtől a pozsonyi Pravda.

MTI Világ

Slota Hitlerhez hasonlította Göncz Kingát

Egy hétfői szlovák sajtóközlés szerint Ján Slota vasárnapi szónoklatában nem csak "nyomorultnak" nevezte a magyar külügyminisztert, hanem a kettős keresztet avató ünnepség után újságíróknak nyilatkozva még Konrad Henleinhoz (a náci Németországhoz csatolt Szudétavidék egykori birodalmi biztosához) és - kimondatlanul - Adolf Hitlerhez is hasonlította Göncz Kingát.

MTI Világ

Slota szerint Göncz Kinga nyomorult asszony

Slota vasárnap ismét "kócos asszonynak" nevezte Göncz Kinga magyar külügyminisztert, aki Slota szóhasználata szerint már nem csak kócos, hanem "nyomorult asszony" is. A magyar Külügyminisztérium nem kívánja kommentálni Ján Slota megjegyzéseit.

Idén már nem kerül mozikba a Toxikoma

Idén már nem kerül mozikba a Toxikoma

Itt az F1-es autókat leszámítva valaha készült leggyorsabb McLaren

Itt az F1-es autókat leszámítva valaha készült leggyorsabb McLaren

Tízezrével áramlanak vissza a betegek a kórházakba, mióta újranyitott az egészségügy

Tízezrével áramlanak vissza a betegek a kórházakba, mióta újranyitott az egészségügy