szerző:
MTI

Szlovák lapértesülés szerint Ján Kubis szlovák külügyminiszter szerdán „változatlan állásponttal” indult Brüsszelbe, hogy ott magyar kollégájának, Göncz Kingának értésére adja, visszautasítja kifogásait, és nem hajlandó alárendelni magát Budapestnek.

A pozsonyi Pravda, amely Ján Skoda szlovák külügyi szóvivőre hivatkozva írta ezt, egy másik cikkben azt állította, hogy a külügyminiszterek megbeszélésén „Budapestnek mind a négy kifogása eltúlzottnak bizonyult”.

A lap idézi Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettest (Smer-SD), aki szerint annak, „amit Göncz asszony művel, már semmi köze a politikához”, mert "a szlovák-magyar viszony felszításában érdekelt Fidesz besúgóinak befolyása alatt áll". Caplovic szerint a magyar-szlovák alapszerződést nem Szlovákia, hanem Magyarország sérti meg azzal, hogy nem tartja be a dokumentum azon ajánlását, miszerint a felek mindenkori kormányfői évente legalább egyszer találkozzanak.

Dag Danis, az újság magyar-szlovák kérdésekről rendszeresen író hírmagyarázója úgy látja, hogy a két ország „kis diplomáciai háborúja egészen jól, fegyverszünettel végződött”, mert a külügyminiszterek visszaültek a tárgyalóasztalhoz, aminek következtében „a magyar radikálisok követelte diplomáciai megtorlás elmarad”.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Világ

Ján Kubis közvetlen és nyílt megbeszélése Göncz Kingával

Közvetlennek, nyíltnak és "nagyon komplexnek, mindenre kiterjedőnek" nevezte Göncz Kingával folytatott brüsszeli megbeszélését Ján Kubis szlovák külügyminiszter - jelentette szerdán este a TASR szlovák hírügynökség brüsszeli tudósítója.

MTI Itthon

Fico: Göncz Kinga ultimátumot adott Szlovákiának

"A leghatározottabban visszautasítjuk, hogy a Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnököt Szlovákiába invitáló, jellemzően szívélyes szlovák meghívásunkra Göncz Kinga magyar külügyminiszter ultimátummal válaszolt" - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Robert Fico szlovák kormányfő.

MTI Világ

Pozsony nem reagál Göncz Kinga "ultimátumára"

A szlovák külügyi szóvivő szerint Göncz Kinga magyar külügyminiszter a napokban nem kap "hivatalos diplomáciai postát" Pozsonyból a budapesti szlovák nagykövettel ismertetett magyar felvetésekre - értesült róla szombaton a szlovák külügyi szóvivőtől a pozsonyi Pravda.

MTI Világ

Slota Hitlerhez hasonlította Göncz Kingát

Egy hétfői szlovák sajtóközlés szerint Ján Slota vasárnapi szónoklatában nem csak "nyomorultnak" nevezte a magyar külügyminisztert, hanem a kettős keresztet avató ünnepség után újságíróknak nyilatkozva még Konrad Henleinhoz (a náci Németországhoz csatolt Szudétavidék egykori birodalmi biztosához) és - kimondatlanul - Adolf Hitlerhez is hasonlította Göncz Kingát.

MTI Világ

Slota szerint Göncz Kinga nyomorult asszony

Slota vasárnap ismét "kócos asszonynak" nevezte Göncz Kinga magyar külügyminisztert, aki Slota szóhasználata szerint már nem csak kócos, hanem "nyomorult asszony" is. A magyar Külügyminisztérium nem kívánja kommentálni Ján Slota megjegyzéseit.

Négyórás sztrájk kezdődött az ország Metro áruházaiban

Négyórás sztrájk kezdődött az ország Metro áruházaiban

Halálra sebezte gazdáját egy háziállatként tartott szarvas

Halálra sebezte gazdáját egy háziállatként tartott szarvas

Letartóztatták az Éjkirályt Norvégiában

Letartóztatták az Éjkirályt Norvégiában

Mi az a JTM? Ami miatt júliustól kisebb hitelt vehet fel a mostani fizetésével

Mi az a JTM? Ami miatt júliustól kisebb hitelt vehet fel a mostani fizetésével

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Le Parisien: Nem volt biztosítva a Notre-Dame

Le Parisien: Nem volt biztosítva a Notre-Dame