szerző:
hvg.hu

Az amerikai színész-rendező az olasz Corriere della Sera napilap képes magazinjának adott interjút, amelyben kiemelten foglalkozott az amerikai elnökválasztási esélyekkel.

Sarah Palin. Már viccnek is sok
© MTI/EPA
“Sarah Palin nevetséges, s máris tévészatíra-szereplővé vált. Alelnök-jelöltté választása ostoba, nevetséges dolog, amely cseppnyi tiszteletet nem mutat az Egyesült Államok felé.” – mondta az amerikai republikánusok alelnök-jelöltjéről Woody Allen abban az interjúban, amelyet az olasz Corriere della Sera napilap Magazine című kiadványíának adott.

“Palin nem volt bölcs választás, s ez vissza fog ütni McCain-re. Bár az adott pillanatban kisegítette őt, hiszen váratlan, elemi erejű pop-art tréfának tűnt, mára újra a realitás kerekedett felül.” – fogalmazott a New York-i színész-rendező, aki szerint az emberek fejében szöget üt: Az ördögbe, ha McCain nyer, aztán történik vele valami, Sarah Palin tartaná rajta ujját a világ legnagyobb nukleáris arzenáljának indítógombján? “Nem hiszem, hogy ez az amerikai nép kedvére való volna” – mondta Allen.

“Nem hiszem, hogy McCain elnök lesz. Hiszem, Obama nyer majd, mert az amerikaiak – bármennyire is ostobák és nevetségesek voltak a legutóbbi választásokon – végeredményben mégiscsak megtanultak valamit. (...) Megtanulták, mire képesek a republikánusok. ” – mondta a rendező az olasz lapnak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kult

Woody Allen Franciaországot reklámozza

Woody Allen amerikai színész-rendező egy reklámfilmben unszolja honfitársait: utazzanak Franciaországba, egyék a francia krumplinak (French fries) nevezett hasábburgonyát, és ne haragudjanak a franciákra, amiért ellenezték az iraki háborút.

MTI Világ

McCain-Palin vezet Obama-Bidennel szemben

Az amerikai Republikánus Párt leendő elnök- és alelnökjelöltje, John McCain és Sarah Palin országosan már népszerűbb volt a hét végén a demokrata Barack Obama-Joe Biden párosnál - ismertette vasárnap legfrissebb felmérésének eredményét a Zogby közvélemény-kutató intézet.

MTI Világ

Megnyeri-e Palin a republikánusoknak az elnökválasztást?

Sarah Palin, az amerikai Republikánus Párt alelnökjelöltje új életre keltette a Reagan-mítoszt; felébresztette a nosztalgiát egy már nem létező Amerika iránt, s ez éppen elegendő lehet novemberben a győzelemhez - írta a Time magazin elemzője.

MTI Tech

Diana hercegnő és Sarah Palin távoli rokonok

Nem Barack Obama és Dick Cheney az egyetlen furcsa pár az amerikai politika csúcsán: Sarah Palin republikánus alelnökjelölt rokonai között demokrata elnök és brit hercegnő is van.

MTI Világ

Sarah Palin etikai vétséget követett el

Sarah Palin republikánus alelnökjelölt alaszkai kormányzóként hivatali hatalommal való visszaélést követett el egy parlamenti etikai vizsgálat szerint, a republikánus kampánystáb viszont hangsúlyozta: a kormányzó jogszerűen járt el.

MTI Világ

McCain változást ígért, Palin sztár lett

John McCain republikánus szenátor csütörtök este, pártja országos konvencióján hivatalosan elfogadta az elnökjelöltséget; azt ígérte, a kétpárti együttműködés szellemében fogja irányítani az Egyesült Államokat.

MTI Világ

Sarah Palin megvédené Grúziát az oroszoktól

Az amerikai Republikánus Párt alelnökjelöltje az Oroszország elleni háborút is vállalná, ha Grúziát, miután NATO-taggá vált, meg kellene védeni - derült ki az első olyan interjúból, amelyben külpolitikai és nemzetbiztonsági kérdésekről faggathatták Sarah Palint.

MTI Kult

Woody Allen a Puskin moziban konferálta fel új filmjét

Koncertezni érkezett, de legújabb filmjének, a Kasszandra álmának magyarországi premierjére is szakított időt Woody Allen Budapesten; a háromszoros Oscar-díjas rendező szerda este a Puskin moziban konferálta fel új filmjét - közölte a film forgalmazója.

MTI Világ

Clintont vetik be Sarah Palin ellen

Hillary Clintont, a keménységéről híres volt first ladyt veti be Barack Obama a republikánusok alelnökjelöltje, Sarah Palin alaszkai kormányzó ellen - értesült a csütörtöki The New York Times.

Háromezer embert rúgnak ki a Volkswagentől Szlovákiában

Háromezer embert rúgnak ki a Volkswagentől Szlovákiában

Le Parisien: Nem volt biztosítva a Notre-Dame

Le Parisien: Nem volt biztosítva a Notre-Dame

Felnyitottak egy 13 500 éves sírt Kínában, elég érdekes dolgot találtak benne

Felnyitottak egy 13 500 éves sírt Kínában, elég érdekes dolgot találtak benne

Utolsó ellentámadásba kezdett a vesztésre álló ukrán elnök

Utolsó ellentámadásba kezdett a vesztésre álló ukrán elnök

Tizenöt percre volt a teljes pusztulástól a Notre-Dame

Tizenöt percre volt a teljes pusztulástól a Notre-Dame

Hatalmas, meserészleteket ábrázoló festmény került egy józsefvárosi panelházra

Hatalmas, meserészleteket ábrázoló festmény került egy józsefvárosi panelházra