szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Élőben, saját mobiltefonján számolt be BBC-nek az indiai Mumbai (Bombay) városában kibontakozó terrordráma fejleményeiről egy brit állampolgár, majd a hívás befejezése után néhány pillanattal a városra támadó terroristák agyonlőtték.

A 73 éves, ciprusi születésű Andreas Liveras - aki a 60-as évek elején telepedett le Nagy-Britanniában - egy jachtkiállításon vett részt az India pénzügyi fővárosának tekintett Mumbaiban, és a támadás előtt néhány perccel tért be vacsorázni a terroristák egyik célpontjává vált Tádzs Mahal szállodába.

Liveras a BBC hírtelevíziójának a rajtaütés után elmondta: több mint ezer másik vendéggel együtt a szálloda alagsorában rekedt, és az egész szálloda robbanásoktól rázkódik. Beszámolt arról, hogy a hotel személyzete mindent megtett a foglyokért, szendvicsekkel és vízzel látták el őket, de "senki nem eszik ... mindenki retteg". Ezek voltak az utolsó szavai. Nem sokkal később testvére próbálta hívni, de a telefont egy indiai nő vette fel, aki közölte, hogy Liverast agyonlőtték.

A pénteki The Times beszámolója szerint a helyi kórházban azt mondták, hogy a brit állampolgárt több lövés érte. Fia elmondta: Liverasnak volt ciprusi útlevele is, de mindig a britet használta. A terroristák külön keresték a brit és amerikai útlevelek birtokosait, és többeket kivégeztek közülük; erre a sorsra jutott a brit áldozat is.
VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Sikerült 42 000-szeresére gyorsítani az új anyagok kifejlesztését

Sikerült 42 000-szeresére gyorsítani az új anyagok kifejlesztését

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV