szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kiállta a hazugságvizsgálatot Malina Hedvig másik állítólagos támadója is - erősítette meg kedden a hírt a SITA hírügynökségnek Dobroslav Trnka, Szlovákia főügyésze.

A magyar diáklány egyik állítólagos támadója - Marcel G. - a nyilvánosságra hozott információk szerint a múlt héten ment át a hazugságvizsgáló detektoros teszten. Róbert B., aki a múlt héten beteg volt, e héten vetette alá magát a próbának. Trnka a múlt héten kijelentette, hogy a hazugságvizsgálatnak Malina Hedvig is alávetheti magát. 
   
A 2006 augusztusában Nyitrán megvert magyar diáklány azonban azt szeretné, ha a hazugságvizsgálatot külföldön végeznék el. A főügyészség viszont kitart amellett, hogy ezt Szlovákiában kell megtenni. Trnka szerint az időközben szlovák barátjához férjhez ment és a nyáron kisbabát szült volt diáklány maga választhatja ki, hogy melyik szakembernél kívánja alávetni magát a vizsgálatnak.
   
"Nem adom ki védencemet bárkinek" - jelentette ki ezzel kapcsolatban Roman Kvasnica, a lány védőügyvédje. Kvasnica nem zárja ki, hogy az állítólagos támadók hazugságvizsgálata manipulatív volt, mert a hatóságok kérése ellenére sem hívták meg őt a múlt heti teszthez. "A kérdéseket, amelyeket annak az úrnak feltettek, egyáltalán nem ismerem, s egyáltalán semmit sem tudok a kihallgatásról" - mondta újságíróknak az ügyvéd. Úgy véli, hogy a szlovák főügyészség törvényellenesen jár el. "Hedviget nem adom ki olyan szervnek, amelyről az a gyanúm, hogy fedezi a szélsőségeseket" - szögezte le Kvasnica. 
   
Trnka a bírálatokat visszautasította, s kijelentette, hogy szerinte a főügyészség eljárása jogszerű. A hatályos szlovák törvények szerint a hazugságvizsgáló detektoron elvégzett tesztek eredménye a bírósági tárgyaláson nem használható fel.
   
Malina Hedvig, a 2006-ban egyetemistaként Nyitrán tanuló csallóközi lány azt állítja, hogy két "ismeretlen bőrfejű" megverte az utcán, mert magyarul beszélt. A rendőrség mintegy két hétig nyomozott a tettesek után, aztán váratlanul arra a következtetésre jutott, hogy Malina Hedviget senki sem verte meg, az
esetet ő maga találta ki. Azóta ellene folyik eljárás. 
   
A legfőbb ügyészség 2007 őszén vette át az ügyet, s noha már igen sok embert kihallgattak, érdemi fejlemény nincs. A sértettből gyanúsítottá vált Malina Hedvig több mint két éve eredménytelenül harcol igazáért. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Elítélték Malina Hedvig egyik támadóját, állítólag

Néhány hónapos feltételes szabadságvesztésre ítélt négy fiatalembert hétfőn a szlovákiai Nyitrán a járási bíróság, mert tavaly októberben a városi Régi Színház előtt fiatalokat bántalmaztak - jelentette a TASR szlovák hírügynökség.

Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának

Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának

Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói