szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy 100 tonna dioxinnal szennyezett sertéshús van még forgalomban Románia 26 megyéjében.

Radu Roatis, a román állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hivatal elnöke csütörtökön közölte, hogy 133,6 tonna dioxinnal szennyezett hús érkezett Romániába, s ebből 34 tonnát sikerült zárolni, ekkora mennyiség ugyanis még lerakatokban volt.

A többi 99,6 tonna olyan készítményekbe került, amelyeket már forgalomba hoztak. Ezért értesítették a forgalmazókat, hogy vonják vissza a szóban forgó termékeket.

A hatóság szerint Románia összesen 26 megyéjében és Bukarestben is forgalomba kerültek ilyen termékek. Ugyanakkor a román hatóságok hangsúlyozták, hogy a dioxinnal szennyezett hús csak akkor káros az egészségre, ha huzamosabb időn keresztül fogyasztanak belőle.

Az ír állategészségügyi hatóság a múlt hét végén tájékoztatta az unió többi tagállamát, hogy dioxinnal szennyezett sertéshús kerülhetett forgalomba nemcsak Írországban, hanem más országokban is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A magyar sertéshúsban nincs dioxin-szennyeződés

A magyar sertésből előállított élelmiszereket a szakértők jelenlegi tudomása szerint nem érinti az Írországban kipattant dioxin-szennyezési probléma. Nem zárható ki azonban, hogy közvetetten a magyar vállalatok is vásároltak a kockázatos írországi termékből.

MTI Plázs

Magyarországra is érkezett a dioxinnal szennyezett húsból

Magyarországra is érkezett dioxinnal szennyezett, ír sertéshús Lengyelországból, az összesen 70 tonna áru jelentős többségét azonban továbbszállították Romániába - közölte Süth Miklós országos főállatorvos, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) illetékes szakállamtitkára.

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse