szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyárig befejezik az orosz személyi igazolványok kiadását a Krímben, a Rosztelekom orosz szolgáltatónak rövid időn belül meg kell oldania a távközléssel összefüggő kérdéseket, az orosz kormány 36 milliárd rubelt különít el a krími nyugdíjasok nyugdíjemelésére, 2015 január elsejétől pedig a Krímre kiterjesztik a kötelező egészségügyi biztosítást - ezeket mind az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev jelentette be hétfőn.

Nyárig befejezik az orosz személyi igazolványok kiadását a Krímben, az átmenti időszakban nem kell adót fizetniük az orosz joghatóság alá kerülő krími cégeknek - így döntött a Krím félszigetnek és Szevasztopol városának nyújtandó támogatásról hétfői rendkívüli ülésén az orosz kormány.

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök Moszkvában szólt arról is, hogy a Rosztelekom orosz szolgáltatónak rövid időn belül meg kell oldania a távközléssel összefüggő kérdéseket, hogy ne kelljen erre az ukrán cégeket igénybe venni. Javasolta egyben, hogy az átmeneti időszakban az orosz joghatóság alá kerülő krími cégek mentesüljenek az adófizetés alól. Kezdeményezte továbbá, keressenek megoldást arra, hogy a Kercsi-szoroson keresztül kapcsolják a Krímet az orosz energiaellátó rendszerhez.

A kormányfő kiemelte, hogy másfél- kétszeresére kell növelni a gázkitermelést a Krímben, a Gazprom orosz óriásvállalat már előkészítette erre vonatkozó javaslatait. Szakértők szerint ez a mennyiségű gáz elegendő lesz a Krím szükségleteinek fedezésére.   

Az orosz kormány 36 milliárd rubelt (252 milliárd forint) különít el arra, hogy a krími nyugdíjasoknak az orosz átlagra emeljék a nyugdíjat. Medvegyev hangsúlyozta, hogy 2015 január elsejétől a Krímre kiterjesztik a kötelező egészségügyi biztosítást. A miniszterelnök végezetül azt mondta, a félszigeten sürgősen megkezdik a vállalkozói engedélyek kiadását, hogy támogassák a kisvállakozásokat, és kifehérítsék a gazdaságnak ezt az ágát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet

Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének