szerző:
hvg.hu

A húsvéti ünnepekre utazott Budapestre egy olasz fiatalember, de balesetet szenvedett, és hetekkel a kórházba szállítás után elhunyt.

A 21 éves Leonardo David a közép-olaszországi Marche régióból, Cupramontana településről érkezett a barátaival Budapestre a húsvéti ünnepekre. Az olasz lapértesülések szerint orvosbiológiai mérnöknek tanuló fiú ekkor szenvedett banálisnak tűnő balesetet: egy villamossínben vagy útpadkában botlott el, beütötte oldalát, megsérült a mája és a lépe.

A fiatalember az esés után a hasát fájlalta, barátai ezért kórházba vitték, és bár elsőre is súlyosnak tűnt a sérülése, egyből megműtötték, és úgy tűnt, lassan rendbe jön.

A fiú szülei rögtön a baleset után Budapestre utaztak, abban a reményben, hogy mielőbb haza tudják szállítani.

Napokkal később, előző hét pénteken azonban az állapota súlyosbodott, és lépe megrepedt. Az újabb orvosi beavatkozás sem segített rajta, Leonardo David április 23-án elhunyt.

(Borítóképünk illusztráció.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!