szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha a dolgozatírás egyes, ugrik a sajtóigazolvány.

Ideológiai teszten kell átesnie a kínai állami média mintegy 10 ezer munkatársának. Aki nem teljesíti a követelményeket, nem kap sajtóigazolványt - írta a South China Morning Post, amely azt is tudni véli, hogy a vizsgákra valószínűleg októberben kerül sor.

A lap szerint a médiamunkásoknak nem könyvekből kell felkészülniük, a kommunista párt idén elindított, Xuexi Qiangguo nevű "hírgyűjtő" alkalmazására támaszkodhatnak, ami Hszi Csin-ping elnök beszédeit, illetve a központi ideológia fontosabb iránymutatásait tartalmazza. Az app neve magyarul annyit tesz:

Tanulmányok a nemzet megerősítéséhez.

A január óta futó alkalmazás kizárólag a párt és az elnök gondolatairól szóló bejegyzésekkel, videókkal és képekkel van tele.

A vizsgán 14 állami médiavállalat munkatársának kell átesnie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Gábor: Üvegszilánkok a talp alatt

Nagy Gábor: Üvegszilánkok a talp alatt

Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről