szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A diplomaták pénzügyi vitában állnak az államkincstárral, ezért sztrájkolni kezdtek.

Diplomatasztrájk miatt zárva tartanak az izraeli diplomáciai képviseletek. A munkabeszüntetést bejelentő közleményben felhívták a külföldön tartózkodó izraeli állampolgárok figyelmét arra, hogy a külképviseletek ez idő alatt nem biztosítanak konzuli védelmet, és senki nem léphet be területükre – írja a Times of Israel.

A lap szerint a sztrájkban részt vesznek a katonai attasék is, és ez rossz hatással lehet Izrael katonai együttműködésére más országokkal, beleértve a fegyverexportot.

A munkabeszüntetésről az ország külügyminisztériuma, védelmi minisztériuma, valamint a Hisztadrut szakszervezeti szövetség közösen döntött az után, hogy szerintük a kincstár felrúgott egy júliusban kötött megállapodást, és egyebek között arra kötelezné a külföldön szolgálatot teljesítő tisztviselőket, hogy fizessenek vissza több ezer amerikai dollárra rúgó költségtérítést.

A Times of Israel megjegyzi, hogy az elmúlt húsz évben minden izraeli minisztérium költségvetését megduplázták, ez alól csupán a külügy volt kivétel. 

Nem ez az első példa a hasonló munkabeszüntetésre: 2011 januárjában a diplomaták sztrájkja miatt meghiúsult Dimitrij Medvegyev orosz elnök izraeli látogatása is.

Izraelnek 69 nagykövetsége, 23 konzulátusa és öt egyéb diplomáciai képviselete van, köztük az ENSZ-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németországban, Romániában és Ukrajnában is rekordot döntött az új koronavírusos betegek száma

Németországban, Romániában és Ukrajnában is rekordot döntött az új koronavírusos betegek száma

Minden problémának van megoldása

Minden problémának van megoldása

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés