szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét 70 százalék körüli az orosz elnök támogatottsága.

Párhuzamosan azzal, ahogy Oroszországban normalizálódik az élet a Covid-19-járvány fellángolását követően, 66 százalékra emelkedett Vlagyimir Putyin orosz elnök támogatottsága – közölte csütörtökön a Jurij Levada Független Elemzőközpont.

A járvány legsúlyosabb szakaszában, áprilisban történelmi mélypontra, 59 százalékra csökkent és májusban is csak 60 százalékon állt azoknak az oroszoknak az aránya, akik helyeselték Putyin elnöki tevékenységét. Januárban és februárban az államfő támogatottsága 68, illetve 69 százalékos volt.

Gyenyisz Volkov szociológus a népszerűségnövekedést a bizonytalanság elmúlásával és az állami támogatások kifizetésével magyarázta. Nem bocsátkozott találgatásba azzal kapcsolatban, hogy folytatódik-e a Putyin számára kedvező tendencia, úgy vélekedett, az elnök megítélése az elkövetkező hónapokban erősen függ majd a gazdaság állapotától.

Putyin tevékenységéről a megkérdezettek 33 százaléka volt negatív véleménnyel. Ez az arány az év folyamán meglehetősen stabilan tartotta magát. Február óta most először fordult elő, hogy a megkérdezettek többsége úgy vélekedett, az ország jó irányban halad.

A Levada központ felmérése augusztus 20. és 26. között történt egy 1600 fős országos reprezentatív mintán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

A lefejezett franciatanár ügye miatt bojkottálják a francia termékeket az arab országok

A lefejezett franciatanár ügye miatt bojkottálják a francia termékeket az arab országok