szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A halálos áldozatok száma viszont nem volt még ilyen magas az országban a járvány kezdete óta.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az utóbbi 24 órában 487 haláleset történt az új típusú koronavírus által okozott betegséggel összefüggésben Németországban, így már 17 123 áldozata van a járványnak a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint.

Az eddigi rekord 426 volt, az előző héten pénteken, november 27-én jegyezték fel.

Az új fertőződések száma ugyanakkor csökkent. Az RKI-hoz egy nap alatt 17 270 pozitív vírustesztről érkezett jelentés.

Ez csaknem tízszázalékos visszaesés az egy héttel korábbi 18 633-hez képest.

Az új esetekkel együtt 1 084 743 ember szervezetében mutatták ki a vírust, amelyet nagyjából kétharmaduk már legyőzött.

A járvány nyár végén kibontakozott második hulláma miatt novemberre új korlátozásokat vezettek be Németországban. A fertőződések számának robbanásszerű növekedése így megállt, de a várt trendforduló nem következett be a hónap végéig. Ezért december 20-ig meghosszabbították a korlátozásokat, és több szabályt meg is szigorítottak. Így például két háztartás tagjai közül az eddigi tíz helyett legfeljebb öt ember találkozhat, leszámítva a 14 éven aluli gyerekeket, a maszkviselés pedig már a munkahelyeken is kötelező, és valamennyi közterületen, ahol hosszabb ideig sok ember van együtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Visszatér a Renault 5-ös

Visszatér a Renault 5-ös

Hamvay Péter: Sámánok és lovagok

Hamvay Péter: Sámánok és lovagok