szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szinte mindegyik fiatal egyed volt azok közül a pelikánok közül, amelyek tömegesen pusztultak el egy afrikai világörökségi helyszínen.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

750 fiatal pelikán tetemét találták meg egy szenegáli UNESCO világörökségi helyszínen – számolt be az esetről a Guardian.

A lap szerint egy videó is kering a közösségi médiában, amelyen látszik a több száz elhullott pelikán teteme a parton, sárosan.

A szenegáli part igazgatója elmondta, hogy már mintát vettek az állatoktól, és remélik, minél előbb rájönnek, mitől pusztultak el tömegesen a fiatal madarak. A helyszínt lezárták, amíg el nem hamvasztják a pelikánok tetemét.

A Djoudj madárrezervátum több száz különböző, vándormadárfajnak ad otthont, de csak pelikánokat találtak holtan.

MTI/DPA Zhvg

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Öt elefánt tetemét találták meg, néhány hónapja viszont több száz állat hullott el az afrikai országban. Az állatvédők attól tartanak, több elefánt pusztulhatott el, mint amennyinek a tetemét most megtalálták.