szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyik vezető élelmiszeripari cég egy izraeli startuppal áll össze, hogy laboratóriumban előállított húsokkal rukkolhassanak elő.

A Nestlé egy sejtkultúrákból laboratóriumban húst előállító izraeli startuppal dolgozik együtt – számolt be a Business Insider a hírről.

A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata új partnerségek felé nyit, és nem szeretne lemaradni a növényi alapú, húshelyettesítő termékek, valamint a laborban előállított műhúsok globális piacán. A Nestlé-műhúson a Future Meat Technologies nevű céggel fognak együtt dolgozni.

A cég környezetbarát termékeket szeretne kínálni, ezért a laboratóriumban előállított húst növényi összetevőkkel ötvöznék, valamint fermentációval és 3D nyomtatással is kísérleteznek. A Garden Gourmet márkanév alatt már számos, növényi alapú terméket dobtak piacra.

A cég a műhúsokat 2022 végén, az Egyesült Államokban akarja piacra dobni, de még várják, hogy a jogszabályok ezt lehetővé tegyék.

Egyelőre 100 gramm laboratóriumban növesztett csirkehús 4 dollárra jön ki, ezt a jövő év végére 2 dollárra szeretné kihozni a vállalat.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

MTI / hvg.hu Tech

Visszakoznak a tudósok: lehet, hogy mégsem jó ötlet a laborhús

Miközben sokan sok érvet felhoznak a laboratóriumi húsra való áttérés mellett, az Oxfordi Egyetem új kutatása szerint a marhatenyésztés egyes módjainál jobban hozzájárulhatnak a globális felmelegedéshez hosszú távon a laborokban növesztett hústermékek.