Meghalt Erich Steidtmann egykori náci SS-tiszt

2010. július 28., szerda, 16:39 • Utolsó frissítés: 2010. július 28., szerda, 17:36
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Meghalt Németországban Erich Steidtmann egykori SS-tiszt, akit második világháborús mészárlásokban való részvétellel gyanúsítottak, de soha nem állt bíróság előtt.

Steidtmann 95 éves korában, szívrohamban halt meg hannoveri otthonában - írta a Südddeutsche Zeitung német lap szerdán. Steidtmann kapitányi rangban több SS zászlóaljat vezetett, amelyek állítólag felelős volt zsidók tömeges meggyilkolásáért. Régóta kereste a háborús bűnösök felkutatását végző Simon Wiesenthal Központ, amely csalódottságának adott hangot, hogy nem sikerült őt bíróság elé állítani. Steidtmann után több alkalommal is nyomoztak, mert állítólag részt vett az 1943-as varsói gettóban elkövetett gyilkosságokban továbbá két lublini mészárlásban.


Meghalt Erich Steidtmann egykori náci SS-tiszt
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X