Újabb vád Megaupload-ügyben

2012. február 20., hétfő, 15:57
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Az amerikai ügyészség a fájlmegosztó oldal tulajdonosai elleni vádakat elektronikus úton elkövetett csalással (wire fraud) is kiegészítette. A vád szerint a rendszert nem több tízmillióan, hanem 5,4 millióan használták.

Újabb részletek derültek ki arról, mit tartalmaz a Megaupload és annak egyik alapító-tulajdonosa, a Kim Dotcom elleni  90 oldalas vádirat.
A BBC cikke szerint a nemrég bezáratott oldal tulajdonosait azzal vádolják, hogy több mint félmilliárd dolláros kárt okoztak a Megauploadon megosztott tartalmak jogtulajdonosainak. A vádak szerint a rendszer lehetővé tette, hogy gyorsan és rendszeresen jogvédett tartalmakat osszanak meg rajta keresztül illegálisan. A cég más weboldalakról is átemelt kalózmásolatokat, többek között a YouTube-ról a vádak szerint, és ezeket is elérhetővé tette.

Fotó:
A vádiratot az elektronikus úton elkövetett csalás (wire fraud) vádjával a cég és a szerzői jogok tulajdonosai közötti emailek alapján egészítették ki. Ezekben a levelekben a vád szerint azt állították, hogy törölték a kérdéses tartalmakat, pedig ezek valójában továbbra is elérhetőek maradtak.

A dokumentum szerint egyetlen azonosítóval például 16 950 fájlt töltöttek fel a Megauploadra, több mint 34 millió oldalletöltést generálva hat év alatt.

A vádirat szerint a "VV" nevű felhasználó törlését többször is kérték, de a jelek szerint ez soha nem történt meg, ahogy az általa feltöltött fájlok is elérhetőek voltak. Az is kiderült, hogy a Megaupload 3 400 dollárt fizetett ennek a felhasználónak egy kétéves periódus során. A vád úgy tudja, hogy nem volt annyi regisztrált felhasználója az oldalnak, mint amennyit a tulajdonosai jeleztek -  a 66 millió regisztrált felhasználó közül 5,4 millióan használták a fájlcserélő szolgáltatást.

Az amerikai igazságügyi minisztérium több értéktárgyat is lefoglaltatott – többek között ékszereket és jet-skiket koboznak el, ha bebizonyosodnak a vádak.

Kim Dotcomot - korábbi nevén Kim Schmitzet – Új Zélandon tartják előzetes letartóztatásban, és hamarosan eldől, kiadják-e az Egyesült Államoknak.  Kim Dotcom tagadja a vádakat és óvadékért fellebbezett. Az egyelőre kérdéses, mi lesz a legális fájlok sorsa.


Újabb vád Megaupload-ügyben
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X