szerző:
hvg.hu

Alaposan felfordul Budapest közlekedésének rendje a brit miniszterelnök csütörtöki látogatása miatt. Már szerda estétől megállási tilalom lép életbe sok helyen, parkolás előtt jobb tájékozódni egyebek mellett a Városliget, az Andrássy út és a József Attila utca környékén. Csütörtökön több szakaszt teljesen lezárnak délután például az M3-as bevezetőjén, a belvárosban és a Várba vezető utakon.

Délután 1 óra után nagyjából fél háromig lezárják a 4-es főutat az M0-ás autóút és a 400-as főút között, az M0 autóutat a 4-es főút és az M3 autópálya között az M3 autópálya irányába, valamint az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszát a belváros irányába. A Kós Károly sétányt, az Andrássy utat, a Bajcsy Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát ugyancsak el kell kerülni a délután első felében.

A Kossuth teret 12-től 16 óráig zárják le.

Délután fél 4 és 5 óra között zárva lesz bizonyos ideig egyebek mellett az Alkotmány utca, a Bajcsy Zsilinszky út, a József Attila utca, a Széchenyi tér, a Lánchíd, a Clark Ádám tér, az Alagút, a Hunyadi János út és a Dísz tér. Valamint a kifele haladó járművek miatt megint lezárják az Andrássy utat, a Kós Károly sétányt a ligetben, az M3-as kivezető szakaszát, valamint az M0-ás és a 4-es főút érintett részeit.

A megállási tilalom már szerda este 8 órától érvényes lesz csütörtök este 8-ig egyebek mellett az M3-as autópálya ki- és bevezető szakaszán, a szervizutakkal együtt, a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál, a Városliget jelentős részén, a Hősök terén, az Andrássy úton, az Oktogonnál, a József Attila utcán, a Széchenyi téren és a Clark Ádám téren. A teljes lista a rendőrség oldalán található. A TEK honalpján ugyancsak közzétették az érintett helyszíneket.

Elszállítják azokat a járműveket, amelyekkel ott állnak meg, ahol egyébként a csütörtöki látogatás miatt nem lenne szabad – hívták fel a figyelmet.

A TEK szerdai közleményében ugyancsak figyelmeztették az autósokat az útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra. Közölték, hogy felkészültek a Budapestre érkező brit miniszterelnök és delegációjának védelmére, amelyet a vonatkozó itthoni és nemzetközi jogszabályok szerint látnak el.

A Blikk azt írta, hogy a legmagasabb fokozatú biztonsági intézkedések mellett várják Budapesten David Cameront. Lehegesztették például a csatornafedeleket az Andrássy úton, mert Cameron valószínűleg koszorúzni fog a Hősök terén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!