szerző:
hvg.hu

A könnyen mozgatható és villámgyorsan fixen telepíthető, teljesen vandálbiztos sebességmérő mostanság egyre több német helyszínen feltűnik.

A Vitronic által kifejlesztett Enforcement Trailer nem más, mint egy futurisztikus külsejű pótkocsi, amit a rendőrök egy vonóhorgos autóval villámgyorsan átvihetnek az egyik helyszínről a másikra, ott pedig fix sebességméréséket végezhetnek a segítségével. Az újszerű traffipax először 2015 végén bukkant fel az utak mellett, és az utóbbi hónapokban a német rendőrség egyik közkedvelt sebességmérő eszközévé vált.

©

A rendszámtáblával rendelkező Enforcement Trailer saját energiaellátással van felvértezve, ami azt jelenti, hogy akár hosszú napokon át is képes ellátni a rábízott feladatokat. Az emberi beavatkozás nélkül tevékenykedő szuper traffipax beépített modemet is kapott, így az általa készített felvételeket azonnal be tudja küldeni a központba. Természetesen titkosított, hackerek által állítólag feltörhetetlen kapcsolaton keresztül.

©

Az egyszerre több sávban, több irányban is mérni képes, 150 ezer eurós Enforcement Trailer felismeri a járművek méretét, és a behajtani tilos táblát semmibe vevő autósokról is automatikusan készíti a felvételeket. A fejlesztők a vandálokra is gondoltak, az eszköz külseje nemcsak az emberi erőnek, hanem a rá kilőtt puskagolyónak is képes ellenállni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!