Nehéz-Posony Márton Itthon

Nehéz-Posony Márton: Miért kell a kétharmad?

Lehet azt mondani, hogy a közjogi garanciák nem érdekesek a választóknak, de ez csak azért van így, mert senki nem vette a fáradságot, hogy elmagyarázza, holott nem bonyolult. Vélemény.

Domány András Itthon

A közmédia szerint az ő szabadságukat sérti, ha ellenzékieket is be kell hívniuk

Az egyes véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük – állítja a közmédia, amely a sajtószabadságra hivatkozva küzd az ellen, hogy ellenzékieket is meg kelljen hívnia műsorába. Nyolcvan milliárd forintból kiegyensúlyozott szerkesztésre nem futja, jogi érvelésre azonban igen.

Domány András Itthon

Az ellenzéknek is szabad "tényt érintően túloznia"

Ezúttal egy kormánypolitikus rovására érvényesült az, hogy a kampányban valótlanságot is szabad állítani, ahogyan azt nemrég a Nemzeti Választási Bizottság mondta ki a TASZ jogvédő szervezet panaszát elutasítva.

Domány András Itthon

Megkülönböztetést kér számon a törvényhozókon az Ab, de az olimpiai népszavazást lerázza magáról

Nem lehet úgy szabályozni a fogyatékosok támogatását, hogy csak annak jár pénz, aki mozgásszervi betegség miatt nem tud mozogni, de annak nem, aki más baja miatt – mondta ki az Alkotmánybíróság. Ez alaptörvény-ellenes, hiszen a bírák többsége szerint a korlátozottság mértéke alapján kellene megadni a támogatást, nem aszerint, hogy miből ered.

hvg.hu Itthon

Alkotmánybírósághoz fordultak jogvédők egy megbírságolt gyermekprostituált miatt

Anna három testvérével gyermekotthonba került, miután édesapjuk halála után elvesztették az otthonukat. Ekkor szippantotta be a szexipar, amelyből már azután sem tudott kiszállni, hogy rendeződött a lakhatásuk. A jogvédők szerint ő áldozat, és nem tud egyenesbe jönni az életbe, ha bírságok kifizetésével kell küszködnie.

Domány András Itthon

Ab: Nem minden alkotmánysértés ellen lehet panaszt tenni

A hódmezővásárhelyi polgármesterválasztás kampánya miatt élt panasszal valaki, de az Ab elutasította a panaszt, mondván hiába van az Alaptörvényben kimondva valami szabályként, nem Alaptörvényben biztosított jogról van szó.

Domány András Itthon

Az Alkotmánybíróság szerint lehetetlen felderíteni minden hamis jelöltajánlást

Egy állampolgár szerette volna megtudni, hány olyan jelölt ajánlóívén szerepel az aláírása, akiket ő valójában nem támogatott, de egy március 1-én közzétett határozatból kiderül: ebben az Alkotmánybíróság sem tud neki segíteni. Az ügy még a 2014-es önkormányzati választás idején kezdődött, de most éppen aktuális.

1 2 3 4 5 6 7
57

A címlapról ajánljuk