hvg.hu Gazdaság

Simicska gazdagon vonulhatna vissza, de hagyják-e?

Hiába vált Simicska Lajos a Fidesz ellenségévé, a mutyigyanús ügyeit nem vizsgálták, és a vagyonából is megmaradt annyi, hogy dúsgazdagon vonulhatna vissza. De mi jöhet az újabb kétharmad után?

Windisch Judit Itthon

Az Orbán–Simicska-királydráma utolsó felvonása jön: sok nulla, hány hulla?

Orbán Viktor harmadik miniszterelnöki ciklusát nem a migránsválság, nem Soros György határozta meg, hanem a Simicska Lajossal folytatott háború. A küzdelem már a kormányalakítással elkezdődött, amelyből kihagyták a milliárdos emberét. Majd a simicskátlanítás eljutott az állam minden szintjére. Három éve a drámának már a nyilvánosság is részese: ekkor szidalmazta volt barátját és mentoráltját a milliárdos. Két hónap van hátra a ciklusból, és nagy kérdés, kettejük háborújában van-e még drámai végkifejlet?

hvg.hu Gazdaság

És akkor Dzsudzsák befért az üzbég válogatottba

Orbán Viktor szerint a Nyugatnak rossz, nekünk meg jó. Annyira jó, hogy február végére kifogyhat a földgázkészletünk, Ausztria pedig irigyel minket, és nem akarja beengedni a munkásainkat. A 48 csapatos focivébé nagy üzlet a FIFA-nak, de nekünk csak akkor, ha Dzsudzsi bekerül az üzbég válogatottba. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

Simicskáék aszfaltbombája miatt zárhatták el az uniós pénzcsapot

A Világgazdaság szerint kiverte a biztosítékot Brüsszelben az aszfaltügy, amit Simicska Lajos cége, a Közgép dobott fel. Az EU vizsgálatot indított, emiatt még az előző ciklus hasonló ügye miatt felfüggesztett milliárdok átutalását is felfüggesztették, százmilliárdok ragadtak bent a rendszerben.

hvg.hu Itthon

Na, kivel parolázott Orbán Viktor a Szolnoki MÁV újjáépített stadionjában?

A fő szövetségesből ellenséggé változott Simicska Lajoshoz közeli Nyerges Zsolttal kvaterkázott szombaton Orbán Viktor. A miniszterelnök a Szolnoki MÁV felújított stadionjának átadásán találkozott a Közgép-vezérrel, s igencsak békülékeny hangulatban volt. Közölte, a nézeteltérések félretételével mindenki sikeresebb lehet. Bár a megnyitóra ingyen osztogatták a jegyeket a 3500 fős stadion csak félig telt meg. Az ünnepségen a HVG fotóriportere, Túry Gergely járt.

hvg.hu Gazdaság

Elbukott egy pert a Közgép a Kúrián

Alaptalanul kifogásolta a Közgép, hogy más nyerte a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás hulladékgazdálkodási rendszerének tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzést. A Kúria jogerős ítéletben mondta ki, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság helyesen döntött, amikor elutasította a Közgép kifogásait.

hvg.hu Gazdaság

Simicska trollkodásai: a G-daytől a TV2-ig

Azt, hogy Simicska Lajos volt-e a 2015-ös év legnagyobb vesztese idehaza, idővel eldöntik majd a történészek. Azonban az már tény, hogy Orbán Viktor és legfőbb kegyeltje szakítottak, Simicska helyét új oligarchák vették át. Úgy tűnik azonban, hogy ezzel a háborúnak még nincs vége. Az idei összecsapásokat több fronton vívták.

hvg.hu Vállalkozás

Nincs mese, rengeteg zseniális magyar cég működik

Szigetszentmiklóson a csokik Bugattija készül, Sopronban a csokifüggők Mekkája van, Polgáron Béke Tóni bá valami nagyszerűt művel csapatával, Tapolcán újjáéledt a KGST, új milliárdosokra támaszkodik Orbán Viktor a vele összevesző Simicska Lajos leépítése miatt, Gattyán a porba döngölte az adóhatóságot, brutális hasznot hajtott a trafikozás, elveszítettünk néhány autógyárat, a Volkswagen pedig akkora botrányt robbantott ki, amely a fél autóipart megrengette. Tovább is van, mondjuk még – ez volt az üzlet 2015-ben.

Gazdaság

Nyert a Közgép, de a hatóság szerint nekik volt igazuk

A Közgép első fokon pert nyert a Közbeszerzési Hatóság ellen, melynek az volt a tétje, hogy kizárják-e a céget a további közbeszerzésekből. A hatóság szerint azonban abban nekik adott igazat a bíróság, hogy a Közgép valótlan adatokkal próbált meg elnyerni egy közbeszerzést, a pályázatot így elbukta a Közgép.

1 2 3 4 5 6 7
12

A címlapról ajánljuk