Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Kigyulladt az aljnövényzet Tokajnál

Öt hektáron lángol az aljnövényzet Tokajnál, a tűz egy erdőt is veszélyeztet.

MTI

Egy éjszaka a hárslevelűvel

Egy éjszaka a hárslevelűvel

Első alkalommal mutatkozik be önálló fajtakóstolón Magyarország egyik legfontosabb fehér szőlőfajtája, a hárslevelű. De most mindjárt egy egész éjszakát tölthetünk vele. A Hárslevelűk Éjszakáján több mint 30 borászat, mintegy 50 borát töltik a poharainkba május 23-án Budapesten, egy meglehetősen rendhagyó helyszínen, a Bogdáni úti volt harisnyagyárban.

"Nem volt arról szó, hogy Jani az őrt megöli"

"Nem volt arról szó, hogy Jani az őrt megöli"

Csak át kellett volna vennie a pénzt, amiből 10-20 százalékot kapott volna a remélt 450 millióból. Úgy számolt, ha lebukik, akkor sem kell ülnie többet 3-4 évnél, amiért az egész már megéri. Ehhez képest a 2007-es tokaji pénzszállító-rablás gyilkossággal végződött, Hajdú Roland és egyik társa jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott. A volt rendőr a rablást megelőzően Dániában tanult egy népfőiskolán belsőépítészetet, emelett alkalmi munkákból viszonylag jól élt. 62 évesen, 2042-ben szabadulhat . A nagy visszhangot kiváltó bűncselekmény fővádlottja interjút adott a hvg.hu-nak.

Elmarad az idei Hegyalja Fesztivál

Elmarad az idei Hegyalja Fesztivál

Elmarad az idei Hegyalja Fesztivál - erősítették meg a rendezvény szervezői. A főszponzor Borsodi Sörgyár sajnálja a fesztivál lefújását, a cégnél kedd este azt közölték, egyelőre ők is csak annyit tudnak a döntésről, amennyit a szervezők a Facebookon megosztottak.

hvg.hu

Az összefogás, mint sikerrecept - borszomszédság

Az összefogás, mint sikerrecept - borszomszédság

Öt hazai és négy osztrák pincészet borászai gyűltek össze kedden a DiVino Borbárban. Borakadémikusokkal, turisztikai és marketing szakértőkkel közösen járták körbe a témát, mi a bor szerepe a turizmusban és hogyan járulhat hozzá a sikerekhez a borászok új generációja.

hvg.hu

Kapitális fogás a Bodrogból

Egy személyautót fogtak ki horgászok a Bodrog tokaji szakaszán – értesült a HavariaPress.

Döntött az EU-bíróság: jogosan használják a Tokaj nevet a szlovákok

Döntött az EU-bíróság: jogosan használják a Tokaj nevet a szlovákok

Elutasította csütörtökön a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság a magyar fellebbezést a Tokaj márkanév ügyében. Kimondták, hogy nem minősül megtámadhatónak a Vinohradnícka oblast' Tokaj szlovák név nyilvántartásba való bejegyzése.

MTI

Engedélyhez kötik a behajtást egy magyar világörökségnél

Életbe léptek pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj környékén a teherforgalmat kezelő, a helyi lakosság életkörülményeit javító forgalmi változások – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

MTI

Rendet vágtak a Tokaj környéki teherforgalomban

Rendet vágtak a Tokaj környéki teherforgalomban

Péntektől életbe léptek a Tokaj környéki teherforgalmat komplexen kezelő forgalmi változások. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) rendelkezése szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) az érintett szervezetekkel, önkormányzatokkal egyeztetve, komplex forgalomszervezési csomagot léptetett életbe, mely alaposan átrendezi a Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén áthaladó tranzit-kamionforgalmat. Több mellékút főúti átsorolást kapott, a 38-as főút egy szakasza mellékúttá vált, egyidejűleg azonban teherforgalmi korlátozások is életbe léptek.

hvg.hu

Hungarikum díjat kapott a tokaji borvidék és az aszú

A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden - közölte Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke és Szakál Zoltán, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj Világörökségi Gondnokság vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Tokajban.

MTI

Kislányt vert az utcán egy 17 éves fiú

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy fiatalkorú fiúval szemben, aki egy gyerekkorú kislányt bántalmazott - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

hvg.hu

Lassan leszedik az összes aszút a tokaji borvidéken

A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.

MTI

Oscar-díjas magyar borász

Oscar-díjas magyar borász

A World Wine Symposium a világ legmagasabbra értékelt csúcsborainak, borászainak, borszakértőinek fóruma. Az öt éve életre hívott szervezet ez idáig egyetlen termelőnek szavazta meg a legnagyobb elismerést, a borvilág Oscar-díját. Most a második, aki felíratkozhatott a legnagyobbak közé: Szepsy István Tokaj-Hegyaljáról. A kitüntetést november 8-án vette át Olaszországban.

hvg.hu

Tokajit csak Tokajban lehet palackozni

A tokaji borok eredetvédelmét a borvidéki rendtartási előírások módosításával kívánja megerősíteni a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa, új értékeket határoznak meg az aszúbor minimális összes alkohol és maradék cukortartalmára, emellett a Tokaji megnevezéssel forgalomba kerülő borokat jövő nyártól csak helyben lehet majd palackozni.

MTI

Pompás aszútermés várható Tokajban

Kiemelkedő lehet az idei aszútermés Tokaj-Hegyalján, ahol még tart a szüret – írja az Észak-Magyarország.

Gyerekeiről posztolt fotót Bajnai, most először

Gyerekeiről posztolt fotót Bajnai, most először

Gyermekeivel kapcsolódott ki Bajnai Gordon volt miniszterelnök, aki családjával Tokajban töltötte a hétvégét - írta a Blikk.

hvg.hu

Vakok és gyengénlátók szüretelnek holnap Tokaj-Hegyalján

Vakok és gyengén látók szüretelhetnek szombaton a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéken. A programot az Első Miskolci Lions Klub szervezi a Disznókő borászat szőlőjében.

MTI

Orbánék elé került a Tokaj-program

November végéig a kormány megtárgyalja a Tokaj-programot: érdemi döntések születnek majd a hegyaljai borászat további támogatásáról, a törvényi feltételekről, ugyanakkor cél egy Tokaj világörökségi program elfogadása is - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Tolcsván.

MTI

Halálra gázolt egy embert egy Miskolcra tartó vonat

Halálra gázolt egy embert a vonat Tokaj és Tarcal között, ezért késéssel közlekednek a szerelvények Miskolc és Nyíregyháza között.

A bor világpolgára - Tokaj szerelmese

A bor világpolgára - Tokaj szerelmese

Ki is az a bor virtuóz? Egyáltalán miért érdekes ez? Egy svéd, akinek húsz éve szenvedélye a bor. Járja a világot, kóstolóról kóstolóra, pincészetről pincészetre utazik, és a saját rendszerében pontszámoktól mentesen, igen beszédes kis skála szerint értékeli a borokat. Felfedezte magának Magyarországot, és beleszeretett a tokaji borokba.

SZJ
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X