Windisch Judit Itthon

Mit akar a Fidesz a hajléktalanság tiltásával? "Ez valószínűleg inkább hecckampány lesz"

Az Alaptörvény már most is büntethetővé teszi az életvitelszerű közterületen tartózkodást, ezek után már csak azt húzhatja a Fidesz, ha az egész országban betiltja a hajléktalanságot. A hatóságok most is felléphetnének ugyan a hajléktalanok ellen, az adatok alapján mégsem teszik. Legutóbb 2016 őszén intézkedtek életvitelszerű közterületen élés miatt. Választások környékén a hajléktalanok elleni kampány is felpörög.

Mizsur András Itthon

Lehetetlen kezelni a hajléktalanságot, ameddig az állam nem költ többet erre

Több tízezer embert érint a hajléktalanság, ennek ellenére az állam évek óta ugyanannyit költ a probléma kezelésére. Pedig az utcán élők többsége képes lenne önállóan lakásban élni. A magyarországi romák helyzetéről is lesújtó kép rajzolódik ki; bár alig vannak friss adatok, a legutóbbi kutatások szerint még mindig nagyon sok roma él olyan házban, lakásban, ahol nincs WC vagy vezetékes víz.

hvg.hu Itthon

Pénzkidobás volt a metróban a korlát

A BKV nemrég a Rákóczi téren, a metrófeljáró oldalára korlátokat helyezett ki. Azt mondták azért, mert több panasz is érkezett, hogy túl koszos a terület.

Karafiáth Orsolya Vélemény

Karafiáth Orsolya: Történet arról, hogy te is lehetnél

A Van esély alapítvány jóvoltából tíz fedél nélkül élő ember kapott egy lehetőséget – mindenki azt, amire szüksége volt az újrakezdéshez, és valóban újra tudták indítani az életüket. A hajléktalanság mögött valódi emberek valódi élettörténetei állnak, és rajtunk is múlik, hogy a történetek miként folytatódnak.

Erdős Virág Vélemény

Erdős Virág: Nem

Indoklás a közterület életvitelszerű használatára vonatkozó szabálysértési törvény hatályon kívül helyezését kezdeményező törvénymódosítási javaslathoz.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával