szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Facebookon alakult egy csoport, ahol Haska Béla, a CPg zenekar második énekesének gyűjtenek adományokat.

A Segítsünk Bélának nevű Facebook-csoport november 30-án jött létre, hogy az egzisztenciálisan nagyon rossz helyzetbe került Haska Bélát adományokkal támogassák a barátok, ismerősök, rajongók. Lehet pénzt utalni, illetve egy friss poszt szerint cipőre is szüksége lenne a férfinek.

Az adminok a csoport létrehozásakor azt írták: "Hetek-hónapok óta beszélünk róla, hogy segítenünk kell! A covid előtt sem volt egyszerű neki, mert a korábbi egészségügyi problémáival sem talált semmi olyan munkát, amivel át tudta volna billenteni a helyzetét. Sajnos támogató esemény rendezvény, koncert szervezése, lebonyolítása most az ismert okok miatt nem megoldható, így egy dolog maradt, hogy átsegítsük a téli időszakon."

Haska a poszt alapján jelenleg hajléktalanként él, "napról-napra tengődik, nincs fedél..." – írják.

Az egykori énekes a CPg nevű híres magyar punk zenekar második frontembere volt. A CPg-t 1979-ben Benkő Zoltán ("Güzü" – gitár), Kis Antal ("Kicsi" –basszusgitár), Kocsis Tibor ("Bőr"), Nagy Zoltán ("Kutyás" – dob) alapították, hozzájuk csatlakozott Gallai Ferenc énekesként ("Boy"). Nem sokkal később azonban több személycsere is történt a bandában, és Gallai helyét már 1981-ben Haska Béla vette át.

1983-ban kommunistaellenes, erőszakra buzdító dalszövegeik miatt börtönbüntetésre ítélték a zenekart, közösség elleni izgatás és más népcsoportok elleni uszítás (ennek egyik alapja a "szovjet atom is atom" dalszöveg-részlet volt) vádjával.

Kapcsolt kép forrása: Facebook/Cpg

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Ötven rendőr fogja vizsgálni a hálapénzes eseteket

Ötven rendőr fogja vizsgálni a hálapénzes eseteket

Ingyen marihuánát adnának a koronavírus elleni oltásért Washingtonban

Ingyen marihuánát adnának a koronavírus elleni oltásért Washingtonban