szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fitneszguru a brókerbotrány legnagyobb vesztesének tartja magát, amin saját bevallása szerint milliárdokat bukott, és ez áll a részvényárfolyam leharmadolódása mögött is. A Portfoliónak adott interjújában ugyanakkor úgy nyilatkozik, hogy a korábbi célok nagy része továbbra is tartható.

„140 millió forintom veszett oda, kártalanítás pedig nincs. Én vagyok a Buda-Cash-ügy egyik legnagyobb károsultja, anyagilag, erkölcsileg és mindenhogy. Azok a befektetők, akik sokat buktak a brókerbotrányokon, azokat az eszközeiket kezdték el eladni, amik még megvoltak a számláikon, többek között az Update-részvényeiktől váltak meg” – indokolja Schóbert Norbert a Norbi Update-részvények árfolyamának drasztikus zuhanását.

Norbi az interjúban azt állítja, hogy a Buda-Cash botrányt megelőzően, már végső megállapodásban volt az Update-részvények külföldi tőzsdékre vezetéséről is, Andre Agassival pedig 20 százalékos tulajdonrész vásárlásáról tárgyalt, ám ezek mind kútba estek a brókerbotrány miatt. „Ha nincsenek a botrányok, és ott vannak a papírjaink a bécsi, a londoni és a varsói tőzsdén, akkor most lehet, hogy 3000 forinton állnának a részvények. Mennyi tőkét tudtunk volna bevonni, ha közös cégünk van Agassival?” – teszi fel a talányos kérdést Norbi, majd hozzáteszi, hogy ha a Buda-Cash nem megy csődbe, nem bukik meg az egész ellenőrzési rendszer és nem omlik be az egész kártalanítás, akkor most a kitüntetésről kérdeznék, amit például azért kapott volna, hogy új befektetőkkel bővítette a magyar tőkepiacot. Ezzel szemben cégének papírjaival most 384 forinton kereskednek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!