szerző:
hvg.hu

A legfőbb ügyész szerint ez idáig négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a nyomozás pedig a március 2-i határidőig várhatóan befejezhető lesz.

Az MSZP-s Harangozó Tamás még január elején tette fel kérdését Polt Péter legfőbb ügyésznek azzal kapcsolatban, hogy még mindig nyomoznak-e trafikügyben.

A legfőbb ügyész válaszában azt írta, az úgynevezett trafikügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 2013. június 3-án rendelt el nyomozást személyes adattal visszaélés vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt. Az ügyben több feljelentés is érkezett, amelyek vizsgálatára egy eljárásban kerül sor, azonban a főügyészség nem csupán a személyes adattal visszaélés vétségének, hanem valamennyi a feljelentésekben szereplő bűncselekmény – így vesztegetés bűntette, hűtlen kezelés bűntette, befolyással üzérkedés bűntette és közérdekű adattal visszaélés vétsége – megvalósulását is vizsgálja.

Polt Péter közlése szerint a nyomozás jelenleg is folyamatban van, az eljárás során "további nyomozati cselekmények foganatosítása szükséges".

Az eljárásban ez idáig négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként, két személyt vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette, egy személyt bűnpártolás vétsége, egy személyt pedig vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás határideje 2016. március 3-a, mely határnapig a nyomozás a legfőbb ügyész szerint várhatóan befejezhető lesz.

A hvg.hu több forrástól származó információk alapján írt 2013 tavaszán arról, hogy a kormánypárt helyi potentátjai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát Szekszárdon. Ebben a cikkünkben idéztük először Hadházy Ákos helyi fideszes képviselőt, aki akkor még névtelenséget kérve közölte: Szekszárdon a polgármester, a párt választókerületi elnöke a pályázók listájával érkezett a helyi fideszes képviselők találkozójára, hogy véleményezzék az indulókat. Hadházy később egy interjúban névvel vállalva is elmondta, mi történt.

A hvg.hu-hoz eljutott hangfelvétel alapján az egyeztetés valóban úgy történt, ahogy arról Hadházy beszámolt. A valószínűleg március végén lezajlott találkozón a felvétel alapján a polgármester hozta fel a trafikok ügyét, majd egyenként, nevek és utcák alapján mentek végig a listán. Horváth azt kérdezte, hogy az adott utca melyik önkormányzati képviselő körzetéhez tartozik, és ő ismeri-e az ott lakó pályázót. A felvétel alapján leírtak hitelességét később már a polgármester is elismerte. A hvg.hu a hangfelvétel egy részét úgy hozta nyilvánosságra, hogy abból a nem közszereplőkre vonatkozó személyes adatokat törölte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!