szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közel 11 milliárd forintba fog kerülni az állam energiacége, az MVM Csoport új budapesti székháza, amit mostanában kezdenek építeni.

A minisztérium becslése szerint 10,8 milliárd forintba kerülhet a magyar állam energetikai nagyvállalata, az MVM Csoport új székháza – derül ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszából.

A székház Óbuda-Békásmegyeren, a Szentendrei úton lesz, jelenleg üres a telek, a korábbi épületeket elbontották. A tervek szerint a székház egy 1500 fős, 21 ezer négyzetméteres irodaház lesz.

Az államtitkár szerint az MVM Csoport az irodaház bővítését teljes mértékben a rendelkezésre álló forrásaiból finanszírozza, a beruházás megvalósításához az MVM Zrt. költségvetési forrást nem vesz igénybe – írja az államtitkár, a megjegyzés azonban mellékes abból a szempontból, hogy az MVM állami cég, magyarán így is az állam költi el ezt a pénzt.

Jelenleg az MVM cégei több helyen bérelnek ingatlanokat havi 60 millió forintért. Ezzel, a becsült beruházási költségekkel, valamint a székház szabad területeinek bérbeadásból várható bevételekkel számolva az irodaház fejlesztésének várható megtérülése 12-15 év között várható.

Ha a cikket érdekesnek találta, kövesse a gazdasági rovat Facebook-oldalát!