szerző:
hvg.hu

Mekezdődött a 2017-es úszó vb költségeinek felsrófolása, felbukkant egy 18 milliárdos, korábban nem tervezett beruházás szükségessége.

Az nem is nagyon volt kérdéses, hogy a Dagály fürdő helyén épülő úszópalota eredetileg 50 milliárd forintra taksált világbajnokság-, majd olimpiakompatibilis felhúzása nem fog megállni ennél az alapösszegnél. A fővárosi közgyűlés szerdán tárgyalja az úszó vb rendezésének járulékos beruházásait, ezek 2016-2017-ben további 18,1 milliárd forintba fognak kerülni az adófizetőknek, ebből 8,7 milliárdot áll az állami költségvetés és 9,3 milliárdot Budapest – írja a Napi.hu.

Ebből a legnagyobb tétel a pesti alsó rakpart felújítása, gyalogos és kerékpáros útvonal kiépítésével. A tervezés időszakában felvetődött, hogy a pesti alsó rakpartot autómentesítsék, ám végül maradt az öszvér megoldás, vagyis a 2x1 sáv mellett lesz sétány és kerékpáros út.

©

Hasonló nagyságrendű költséggel jár a Margitsziget csatornázása és úthálózat építése a szigeten. A Hajós Alfréd Uszodában lesznek vízilabda mérkőzések, ezért kell elvégezni a régóta tervezett beruházásokat. A csatornázásra és az útfelújításra 5,3 milliárdot költenének, ám ezen felül további 2,4 milliárdot fordítanak magának a sziget felújítására, ami kertészeti munkákat és "biztonságtechnikai" beruházásokat jelent. További 531 millió forintot szánnak új hajóállomások kialakításra.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!