szerző:
hvg.hu

Valami történt februárban az ingatlanpiacon. A januárihoz képest ugyanis 10 százalékkal ugrott meg a kereslet. A háttérben a forintosítás és a csok állhatnak.

Kiugróan magas volt a februári forgalom az ingatlanpiacon. Az idei első hónap még szinte a tavalyival azonos értéket mutatta, a második azonban több mint 10 százalékkal erősebb forgalmat hozott az egy évvel ezelőttihez képest. Bár az idei hónapban több volt a munkanap is, ez az adat így is kiugró. A Duna House januári ingatlanpiaci Barométere már rekordmagasságú keresletet mutatott, így prognosztizálható volt, hogy ez a megvalósult tranzakciókban is megmutatkozik majd.

©

A magas forgalom hátterében nemcsak a megnövekedett kereslet, hanem az ugyancsak megnövekedett kínálat áll, amelyet egyrészt a forintosítást követő eladási hullám, másrészt a csok miatt új lakásba vágyók értékesítési kedve erősített. Összességében az idei első két hónap egyelőre 5 százalékos többletet mutat a tavalyihoz képest, de a valódi piaci folyamatok hatásai majd a következő hónapokban mutatkozhatnak meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!