szerző:
hvg.hu

Valami történt februárban az ingatlanpiacon. A januárihoz képest ugyanis 10 százalékkal ugrott meg a kereslet. A háttérben a forintosítás és a csok állhatnak.

Kiugróan magas volt a februári forgalom az ingatlanpiacon. Az idei első hónap még szinte a tavalyival azonos értéket mutatta, a második azonban több mint 10 százalékkal erősebb forgalmat hozott az egy évvel ezelőttihez képest. Bár az idei hónapban több volt a munkanap is, ez az adat így is kiugró. A Duna House januári ingatlanpiaci Barométere már rekordmagasságú keresletet mutatott, így prognosztizálható volt, hogy ez a megvalósult tranzakciókban is megmutatkozik majd.

©

A magas forgalom hátterében nemcsak a megnövekedett kereslet, hanem az ugyancsak megnövekedett kínálat áll, amelyet egyrészt a forintosítást követő eladási hullám, másrészt a csok miatt új lakásba vágyók értékesítési kedve erősített. Összességében az idei első két hónap egyelőre 5 százalékos többletet mutat a tavalyihoz képest, de a valódi piaci folyamatok hatásai majd a következő hónapokban mutatkozhatnak meg.