szerző:
hvg.hu

Kampány figyelmezteti a skótokat az elképesztő mértékű pazarlásra. A kidobott hús értéke évente 19 millió angol fontra rúg.

Huszonöt hamburgert ábrázoló képpel hívta fel a figyelmet a húspazarlásra a skót BBC.  A No Waste Food kampány keretében gyűjtöttek adatokat arról, évente mennyi húst dobnak ki különböző okokból az országban. Az eredmények lesújtóak.

Összesen 22000 tonna, és 190 millió angol font értékű bárány-, marha-, baromfi- és sertéshúst dobnak ki évente, ebből a hamburgerekben előszeretettel használt marhahús 2900 tonnát tesz ki.

©

Az adatok szerint a nem időben felhasznált húsokkal voltaképp 5 millió angol font is kidobásra kerül.

Ylva Haglund, a pazarlás elleni kampány skót vezetője a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy bár a skótok nagyon szeretik a marhahúst, még így is elképesztő mennyiséget pazarolnak el. "A kutatásunk megmutatta, hogy 26 millió hamburgerre vagy 13 millió steakre elegendőt dobunk ki évente" – nyilatkozta Haglund.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!