szerző:
hvg.hu

A szerda délelőtt kigyulladt épületben délután egyre elfojtották a lángokat, de az utómunkálatok még órákig el fognak húzódni.

Egy műszaki cikkeket tároló, 3000 négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a főváros XIII. kerületében, a Frangepán utcában - mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a hvg.hu kérdésére. Kisdi Márk Máté közölte azt is: tudomásuk szerint senki sem sérült meg, mérgező anyag pedig nem került a levegőbe.

©

A kiérkező rendőrök egyre hátrébb parancsolták a bámészkodókat és az újságírókat, a környéken lakókkal pedig bezáratták az ablakaikat. A katasztrófavédelem mobil laborja ugyanakkor egészségre káros értéket semmilyen anyagból nem mutatott ki.

A 444.hu úgy tudja, hogy a Ramiris Europe Kft. raktára gyulladt ki.

©
©

A tűzoltók 12 járművel vonultak a Frangepán utcai helyszínre. Több, mint harminc fővárosi hivatásos tűzoltó kezdte meg az oltási munkálatokat.

©

Később további húsz tűzoltó érkezett a helyszínre, akiknek 11 órára tizenegy vízsugárral és két emelőre szerelt vízágyúval sikerült körülhatárolniuk a tüzet, amely így továbbterjedni már nem tud.

A környékről több száz embert kísértek biztonságos helyre.

A katasztrófavédelem közlése szerint délután egyre - nagyjából négy órával a riasztás után - sikerült elfojtani a lángokat, de az utómunkálatok még órákig elhúzódnak, hogy a tűzoltók minden izzást megszüntethessenek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!