szerző:
MTI

Otthonról is elérhetőek az interneten a földhivatali adatok, közöttük az ingatlanok tulajdoni lapja.

©

Ezentúl akár otthonról is elérhetőek az interneten a földhivatali adatok, közöttük az ingatlanok tulajdoni lapjai is a most lezárult fejlesztésnek, a TakarNet24 projektnek köszönhetően - jelentette be Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közigazgatási államtitkára kedden. Farkas Imre a megbízható föld- és ingatlan-nyilvántartást a jól működő piacgazdaság egyik fontos követelményének nevezte, egyben jelentős lépésnek az e-közigazgatás rendszerének szélesítésében.

Az új elektronikus adatszolgáltatást a www.foldhivatal.hu internetcímen érhetik el az állampolgárok, ügyfélkapu-regisztrációval. Az E-hiteles tulajdonilap-másolat ára 3600 forint, a nem hiteles tulajdoni lapé 1000 forint.

A szolgáltatás a nap 24 órájában elérhető bankkártyás elektronikus fizetéssel. A tulajdoni lap első része (havonta 20 darab) ingyenesen is lehívható. Az ingatlan azonosítása helyrajzi szám alapján a leggyorsabb, de a térképi és az ingatlan címe szerinti keresésre is van lehetőség.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!