szerző:
hvg.hu

Tettestársként hallgatják ki az ügyben a gyanúsított, N. Gábor feleségét, Duangjit Chuanjitet. A nő elismerte, hogy férje és a meggyilkolt férfi, R. Péter jó barátok voltak, de viszonyuk az utóbbi időben megromlott. A nő szerint férje árulta az áldozat fehér Toyotáját.

Hétfőn kihallgatta a rendőrség Thaiföldön az R. Péter megölésével gyanúsított férfi, N. Gábor thai feleségét is. A rendőrség szerint a 40 éves nő, Duangjit Chuanjit használható információkkal látta el őket - írta a Bangkok Post.

A nőt tettestársként hallgatták ki a 47 éves magyar meggyilkolásának ügyében, bár ő tagadja, hogy részt vett volna a bűntett elkövetésében.

Az áldozat üzlettársa volt a nő férjének, akit a rendőrség a gyilkossággal tanúsít. A nő bevallotta, hogy férje közeli barátja volt az áldozatnak, de az utóbbi időben viszonyuk megromlott egy, az ingatlanügyeikkel kapcsolatos konfliktus miatt. Azt is elmondta, hogy férje november 28-án, négy nappal barátjuk eltűnése után a megölt férfi tulajdonában álló fehér Toyotával érkezett haza. N. Gábor, a gyanúsított azt mondta, a kocsit Phuketről hozza, ahol utoljára együtt látták R. Péterrel.

N. Gábor 500 ezer bahtért árulta a pickup típusú autót és november 30-án ment el otthonról. A nő azóta nem hallott róla. A rendőrség lenyomozta a Toyotát, és meg is találták a hamis rendszámmal ellátott járművet.

A rendőrség szerint R. Péter panaszt nyújtott be a rendőrséghez azzal, hogy N. Gábor - izraeli útlevele szerint Móse David - halálosan megfenyegette őt. Ezután, november 16-án Phuketre költözött, ahonnan november 24-én eltűnt. Eltűnésének napján N. Gáborral együtt látták.

Mint a hvg.hu kiderítette, R. Péter a thaiföldi magyar konzultól is segítséget kért fenyegetettsége miatt.

A rendőrség már kapcsolatba lépett az idegenrendészettel, hogy megakadályozzák a gyanúsított külföldre szökését. A hatóság szerint legalább hárman vettek részt a gyilkosságban, közülük legalább egy személy thai állampolgár. A rendőrség a fő gyanúsított egy magyar barátját is kikérdezte, de erről nem tudni további részleteket - írta a Bangkok Post.

R. Péter és N. Gábor tagjai voltak egy 8-10 üzletemberből álló körnek, amely a Samui-szigeti ingatlanpiac nagy részét a kezében tartotta. A gyilkosságot vélhetően kiváltó konfliktus egy 15 millió baht értékű földeladással volt kapcsolatban.

Előzmények

A Bangkok Post thaiföldi lap internetes kiadása hétfőn azt közölte, hogy köröznek egy Móse David nevű 35 éves magyar állampolgárságú férfit honfitársa, a 47 éves R. Péter meggyilkolása ügyében. R. Péter eltűnését egy szintén Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be múlt szerdán. Holttestét pénteken találták meg egy gumifaültetvényen, Phuket szigetének Kathu körzetében. Magyar barátja elmondta a nyomozóknak, hogy R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Samui-szigeten.

A phuketi rendőrség közölte: a körözött férfinak Andras Ngmgth Gabor (feltehetően: András Németh Gábor) névre kiállított izraeli útlevele is van, és üzleti partnere, társtulajdonosa volt R. Péternek egy cégben.

A rendőrség szerint elképzelhető, hogy Móse David ölte meg R. Pétert.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!